svibnja 10, 2012

Održavajte svoju kuhinju u savršenom stanju

Higijena i red su 2 karakteristike kojih se uvijek treba pridržavati  u kuhinji.Ako vam je kuhinja besprijekorno čista,znači da ste se dosta pomucili oko nje.

Savjeti za održanje  kuhinje u savršenom stanju:
  • Podne pločice
Za dezinfekciju i besprijekorno čišćenje koristite sredstva na bazi sirceta koja sadrže u sebi neki blagi miris poput limun,ali da bi vam pločice ostale bijele koristite izbjeljiač,nakon toga pustite da se površina suši oko 30 min, rezultat je nevjerojatan.


  • Drveni podovi
Ovaj materijal je topao i ugodan kao izolacija u kuhinji, ali parket u kuhinji treba održavati  posebnim premazom koji uključuje vodootpornu zaštitu, i čini ga više izdržljivijm i lako se čisti.Drveni podovi mogu se održavati s vlažnom krpom ili dobro iscijeđenim MOP-om,ali potrebno je biti oprezan sa vodom na parketu da se parket ne bi unistio. Mrlje na drvenoj povšini uglavnom nastaju od vode  ali za uklanjanje istih možete koristiti krpu namočenu u malo terpentina ili obično mlijeko za tjelo.

 
  • Itisoni u kuhinji
Što šareniji to su bolji u kuhinji jes se na njima puno ne istiću mrvice koje vam djeca prospu po podu.Da biste ih očistiti dovoljno je, malo tople vode i običnog deterđenta za suđe.Samo budite oprezni da ne koristite slučajno jaka kemijska sredstva ili abrazive koji bi mogli oštetiti vašu kožu i itison.
  • Prirodni kameni podovi
Granit je otporniji i možete ga prebrisati s vodom ili s malo sapuna.Mramor je više porozan, što čini pod više delikatnim i treba vodootporni tretman kako bi se spriječile trajne mrljenajbolje je takvu površinu čistiti sa krpom namočenom u u mješavinu vode i blagog sapuna.Za uklanjanje mrlja na ovakvoj površiniu možete koristiti krpu namočenu u vodik peroksid, ostavite da odstoji dva sata i isperite vlažnom krpom.

   • Zidne pločice
Da bi blistale pločice, kuhinja mora uvijek biti čista.Dovoljno je da poslije svakog pranja suđa pločice očistite malkom vodom i deterđentom zatim ih posuđite i one če dobiti sjaj.Bar je danas lako uz silne preparate održavati kuhinju čistom....
Domaćice sretno s održavanjem vaše kuhinje!

Nema komentara:

Objavi komentar