listopada 17, 2012

Uređenje Dnevne Sobe

Dnevna soba predstavlja mjesto okupljanja u stanu ili kući, mjesto gdje uživate sa prijateljima ili članovima porodice, mjesto za odmor uz neku knjigu ili film. Na funkcionalnost dnevnog boravka utiču sama površina prostora koji ona zauzima ali i kombinacije boja, materjala i komada namještaja koji se u njoj nalaze. Uređenje dnevne sobe predstavlja najveći korak prilikom uređenja stana.

 

Ukoliko je moguće, poželjno je da dnevna soba bude prostrana. Veća površina dnevne sobe Vam omogućava da iako je opremite nekim većim komadom namještaja ili ogromnom ugaonom garniturom, i dalje imate prostor za nesmetano kretanje.
Međutim, ukoliko imate manji stan, neophodno je da uređenje dnevne sobe bude sprovedeno planski i da se prilikom toga vodi računa o tome koliki prostor zauzima namještaj za ovu prostoriju, kako ne bi bila još i pretrpana. Najbitnije je da u dnevnoj sobi postoji dovoljno prostora za kretanje, jer nije prijatno da svaki put kad treba da koristite neki komad namještaja, morate da pomjerite ili preskačete neki drugi.

 

Vrlo je bitno da prilikom uređenja dnevnog boravka dobro razmislite o tome koje bi vam boje prijale. Boje koje Vam se inače dopadaju, u prostoru mogu imati sasvim drugačiji efekat, pogotovo ako se radi o velikim površinama. Pored toga kako Vam se boje dopadaju, postoji cijeli spisak uticaja određenih boja u prostoru na ljude koji u njemu provode vrijeme. Bilo da se radi o bojama  zidova ili namještaja, najvažnije je da prijaju Vašim očima i da pri tom budu dobro iskombinovane kako ne biste od dnevnog boravka dobili šarenilo kakvo niste očekivali.
Razmišljajte o svim detaljima i ukoliko ne živite sami, konsultujte i članove svoje porodice o tome kako bi oni željeli da izgleda dnevni boravak jer je bitno da se u njemu osjećaju prijatno svi ukućani.
Za vas sam odabrala galeriju živopisnih dnevnih soba, u bojama proljeća.

Izvor:Fenserka.com

Nema komentara:

Objavi komentar