rujna 29, 2012

Vunene i pamučne haljine - tko bi im odolio?

Ako slučajno niste do sada postale vlasnice barem jednog komada tih prelijepih odjevnih predmeta, sezonska sniženja koje su počela prava su prilika da nabavite jedan

Vunene i pamučne haljine - tko bi im odolio? 

Moda zimi ponekad se čini komplicirana jer zahtjeva slojeve i slojeve odjeće kako bi ispunila svoju osnovnu svrhu, utoplila vas. No, moda se ne bi zvala moda kada ne bi, osim svoje funkcije grijanja i štićenja tijela, imala i svoju estetsku funkciju.

Ne morate biti ljubitelj zime i zimske odjeće, ali ove godine haljine od pamuka, vune, kašmira i drugih materijala zavrijedile su divljenje većine žena. Toliko lijep i praktičan odjevni predmet već dugo žene nisu imale priliku nositi u svim prigodama, od onih ležernijih, poslovnih do svečanijih.

Ako slučajno niste do sada postale vlasnice barem jednog komada tih prelijepih odjevnih predmeta, sezonska sniženja koje su počela prava su prilika da nabavite jedan, prema vašim potrebama i ukusu. Nećete požaliti.


Ležerni stil

Vunene i pamučne haljine u biti su logičan nastavak mode dugačkih vesta i majica koje su se pojavile proteklih godinu-dvije. Zbog toga neke od njih i izgledaju kao dugačke, udobne i tople veste. One se najčešće u zimskim mjesecima kombiniraju s debelim hulahopkama ili tajicama, te visokim čizmama. Ova vrstu modela, žene najčešće nose kada žele biti u ležernom izdanju. Na vama je da izaberete boju, sastav materijala, te uzorak pletenja i model koji vam se najviše sviđa i koji vam najbolje stoji.






Poslovne haljine

Vunene i pamučne haljine ne moraju i nisu namijenjene za ležernije trenutke i slobodno vrijeme. One u zimskim mjesecima mogu biti vrlo elegantan poslovni odjevni predmet, u kojem će vam biti toplo i udobno. Ove haljine nešto su klasičnijeg i konzervativnijeg kroja, bez toliko različitih bogatih uzorka na tkaninama, dulje su, pa zaista više liče na haljine, nego da dugačke veste.

Ove haljine možete kombinirati s poslovnim asesoarom, od ogrlica, remena, torbica, šalova pa tako i drugim odjevnim predmetima, kao što su sakoi... U osim haljinama izgledat ćete elegantno i ništa manje poslovno.






Elegancija


Ako vam je netko ikada rekao da u haljini od vune, kašmira i pamuka ne možete ići na neku svečaniju prigodu ili večernji izlazak, prevario vas je. Duži i kraći krojevi, elegantni materijali, s dugom ili kratkim rukavima ili pak bez rukava, visoke kragne, široke, uske, otvorenih leđa....sve dolaze u obzir.

Sve upotpunite pripadajućim aseroarom, elegantnim čizmicama i spremne ste za izlazak. Možda, ne baš na mećavu, ali vjerojatno i u početku svečaniji izlazak niste planirali provesti na hladnoći i snijegu.


Izvor:Zena Hr

Nema komentara:

Objavi komentar