rujna 29, 2012

Balkonska dekoracija

Jednostavno, brzo i bez bilo kakvih dodatnih troškova, možete opremiti i ukrasiti balkon, terasu ili čak i ulazna vrata. Za one dane kad smo sami, te želimo u našim domovima provesti popodne na terasi uz omiljeno štivo u rukama i dobru muziku.

Za žičani vijenac sa cvijećem od tkanine potrebno nam je :
komadići tkanine
dugme
igla, konac, makaze
žica
 Za pravljenje cvijeta od komada tkanine trebamo izrezati 5 jednakih krugova.Presavijemo je dva puta, a po vanjskoj ivici nanižemo.Kad nanižemo svih pet, konac zategnemo i zavežemo da nastane cvijet.Prišijemo dugme.Na obruč od žice cvijet lako prišijemo ili nalijepimo sa vrućim ljepilom.Za dobar osjećaj i pravu romantiku na žičani okvir pričvrstimo još i teglu u koju smo ubacili cvijet. Ako se držimo izreke da je manje više – jedan cvijet donosi osmijeh na moje lice.
Za produženje sjedeljke duže u noć, ne smiju nedostajati svijeće, ne čuvajte ih samo za romantične večere u dvoje, jastučići za ugodan boravak i dekica kada je hladno, noći.Dakle, sve je uređeno za moje isključenje i odmor.
Kakve su vaše terase? Romantične? Pozivamo vas da nam pošaljete slike vašeg balkona koje ćemo objaviti sa zadovoljstvom. Radujemo se razmjeni ideja sa vama i očekujemo vas sa nestrpljenjem.Što više ideja imamo, to će biti lakše nama čitateljima odabrati onu pravu.

Izvor:Dom i stil

Nema komentara:

Objavi komentar