rujna 28, 2012

Koje naušnice pristaju uz vaš oblik lica


Naušnice čine svaku ženu šarmantnijom i atraktivnijom. Pokazaćemo vam odgovarajuće savjete za svaku priliku i bilo koju ženu.
Pošto su naušnice blizu našeg lica,one moraju dopunjavati oblik našeg lica. Također dajemo i par stilova koji se mogu nositi od jutra do mraka i odgovarajući su za različit stil odijevanja.
Kako odabrati naušnice?
Trebamo prvo odrediti oblik našeg lica kako bi znali kakav stil naušnica nam najbolje pristaje. Također trebamo paziti na boju naše kose, boju našeg lica, veličinu tijela i odjeću koju nosimo.

Ako vam je lice okruglo najbolje bi bilo da nosite tanke i duge naušnice. One će izdužiti i dodati malo uglova na vaše lice. Kvadratne i pravougle naušnice su takođe dobra opcija ali izbjegavajte male naušnice u obliku dugmadi i velike zrnaste takođe.


Ovalnom licu pristaje skoro svaki oblik naušnica. Uvijek možete eksperimentisati sa različitim stilovima i odlučiti šta izgleda dobro na vašem licu. Možete nositi male naušnice u formama kao što su dugmad i suze, jedino izbjegavajte duge i tanke naušnice.


Srcolikom licu pristaju one koje se šire na dnu-kao kapi suze i trokutasti obolici. Čak i kružne i ovalne naušnice pristaju vašem obliku lica. Izbjegavati kratke naušnice u obliku srca.

Okrugle naušnice i one sa zaobljenim rubom će najbolje omekšati četvrtasto lice. Možete nositi skoro sve vrste naušnica sve dok izbjegavate one oštrih uglova i kvadratnih oblika.

Izduženo lice nadopunjuju trodimenzionalne naušnice proširujući ovaj oblik lica. Možete nositi sve oblike od kockastih do kružnih naušnica, ali treba izbjegavati one ravnih oblika.


Dijamantno lice treba nositi kratke i široke naušnice, kao i one male naušnice u obliku dugmića ili kapi . Ovo isto važi i za trokutasto lice.

Nema komentara:

Objavi komentar