rujna 28, 2012

Zaklonite se od sunca

Sesiri.jpg
Šeširi već stoljećima ne pripadaju samo muškoj modnoj domeni, nego su i neizbježan detalj garderobe svake žene. Prije pedesetak godina, samo one žene koje su nosile šešire smatrale su se ženama sa stilom. Danas šeširi skoro da i pripadaju toj prošlosti. Osim šešira za zaštitu od sunca, rijetko kad da se mogu vidjeti kao modni dodatak.

Šešir i oblik lica 
 
Šešir može puno doprinijeti izgradnji jedinstvenog i modernog stila. Ipak, svi šeširi ne stoje svakome. Ukoliko želite biti posebni i iskoristiti sve prednosti koje vam šešir pruža u modnom smislu, dajemo vam nekoliko savjeta kako biste izabrali šešir po mjeri. Isprobajte nekoliko različitih šešira kako biste mogli odrediti koji oblik šešira pristaje vašem licu.
Ako je vaše lice okruglo ili četvrtasto, pristajat će vam šeširi oštrog, istaknutog oboda, s visokim klobukom koji će izdužiti vaše lice. Važno je da klobuk ne bude preuzak, nego širine vašeg lica. Duguljasto lice će vizualno skratiti šešir širokog oboda ili šešir koji prekriva čelo. Licu srcolikog i ovalnog oblika pristaju sve vrste šešira.

Boja
 
Svaka sezona nosi sa sobom boje koje su aktualni trend, no bolji ćete odabir napraviti ako izaberete boje koje odgovaraju vašem tenu ili boji vaših očiju. Ukoliko niste sigurni kako ukombinirati šešir u boje vaše garderobe, pokušajte uskladiti boje šešira s bojama cipela, torbe ili asesoara. Šešir nikako ne smije odskakati od vašeg stila odijevanja.

Veličina 
 
Šešir je premalen ako ga morate navlačiti na glavu; ako pada kada mičete glavom, prevelik je. Za određivanje odgovarajuće veličine, potrebno je isprobati nekoliko šešira. Šešir se može nositi u nekoliko položaja. Kod nekih šešira je moguće mijenjati smjer oboda kako biste ga uskladili s oblikom vašeg lica. Neki šeširi izgledaju bolje ako se nose na vrhu glave, drugi ako se nose na potiljku dok se neki opet nose ukoso.

Prigodni šeširi 
 
Slamnati šešir će vam dati eleganciju na plaži. Homburg ili idn-šešir je idealan za svakodnevno nošenje, na izletima i sl. Kaubojski model šešira nosi se vikendom i u slobodno vrijeme a ako ste pozvani na formalnu zabavu na otvorenom, elegantan šešir najbolje će upotpuniti vaš look.

Nema komentara:

Objavi komentar