rujna 28, 2012

Sladoledna torta s Oreo keksićima



Sladoledna torta
Sastojci za sladolednu tortu
čokoladni biskvit (napravite pola kilograma)
dvije litre sladoleda od vanilije
1 šalica otopljene čokolade ili čokoladi preliv
100 grama tamne čokolade
1 žlica maslaca
1 paket od 400 grama Oreo keksa ili nekih sličnih sendvič keksa + još nekoliko komada za ukrašavanje

Postupak
  1. Pripremite kalup za tortu 25cm, namastite ga
  2. Kekse izmrvite na četvrtine ili manje dijelove. Biskvit isto izmrvite u drugu posudu. U izmrvljen biskvit umješate trećinu keksa. Smjesu keksa i biskvita istresite u 2/3 litre sladoleda od vanilije. Ovu smjesu dobro izmješajte dok se sve ne poveže. Ovu smjesu utisnite u kalup.
  3. U drugu posudu ostatak sladoleda od vanilije izmješajte sa trećinom keksa. U ovu smjesu mješajuću ulijte toplu otopljenu čokoladu. Smjesu istresite na podlogu u kalupu i dobro ju utisnite na nju.
  4. Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač na 4 sata – najbolje preko noći
  5. Prije serviranja tortu ukrasite sa ostatkom keksiju i otopljenom čokoladom
Ova torta se ne peče, potrebno je napraviti biskvit, a sve ostalo kupujete u vašem dućanu. Umjesto Oreo keksića, možete uzeti neke domaće slične kekse

Nema komentara:

Objavi komentar