rujna 29, 2012

Kako da odaberete savršen kroj pantalona

Stručnjaci za modu savjetuju da pantalone birate u zavisnosti od toga kako ste građeni, a prvenstveno prema izgledu vaših nogu. Pogledajte koje modele treba da nosite ako nemate savršenu figuru.

 
 

Tanak struk, široki kukovi
 
Preporučujemo vam udobne pantalone sa širokim pojasem koji će istaći struk, ali lijepo će vam stajati i klasične, one s falticama ili učkurom. Struk možda neće izgledati toliko tanak, ali zato ni razlika između struka i kukova neće biti upadljiva. Probajte moderne pantalone spuštene na kukovima s uskim streč majicama.
 
Kratke noge
 
Nikad ne naglašavajte liniju između gornjeg i donjeg dijela. To znači da pantalone i džemper treba da budu u istoj boji. Tako ćete izgledati
viši, a (ne baš savršene) noge neće upadati u oči. Duža jakna ili džemper preko kukova izdužiće vas za još koji centimetar.
  
Dječački mršave noge
 
U svijetlim ili pantalonama s krupnim dezenom, vaše noge djelovaće deblje. Nikako ne smiju da budu sasvim uz nogu, izgledaćete kao motka. Pristaju vam one tjesne na butinama, koje se šire od koljena. Lijepo bi vam pristajale i široke pantalone nabrane u struku ili farmerke zvonastog kroja. 

Deblje, zdepaste noge
 
Za vas su idealne ravno krojene pantalone. Ne bi trebalo da budu suviše uske, čak je bolje da budu šire jer to optički izdužuje figuru. Pristaju vam i zvoncare koje se blago šire. Treba uvijek da budu tamnije od gornjeg djela odjeće. Svijetle, jednobojne ili dizajnirane majice, košulje i džemperi skreću pažnju na torzo, a noge ostaju u drugom planu. Ako imate lijepe gležnjeve, dobro će vam stajati i ravno krojeni kapri modeli, sa ili bez manžetni.
 
Deblje butine
 
Pantalone treba da budu široke i da lijepo padaju. Izbjegavajte uske i streč pantalone. Nosite jakne iste boje preko kukova i jednostavne cipele iste boje s malo višom potpeticom.
 
Dugonogim djevojkama sve pristaje
 
Iskoristite to i isprobajte sve ono o čemu druge žene mogu samo da sanjaju: pantalone s resama, naglašenim manžetnama, kontrastnim bordurama, u karo i cvijetnom dezenu. Bićete šik u širokim pantalonama koje lijepo padaju.

Izvor: Žena

Nema komentara:

Objavi komentar