listopada 15, 2012

10 savjeta kako izgraditi Vaš ormar!



Ovdje naravno ne govorimo o tome kako izgraditi doslovno svoj ormar od drva već kako ga izgraditi od samo najboljih odjevnih komada koje ćete s lakočom kombinirati s ostalim stvarima!…


Ovdje naravno ne govorimo o tome kako izgraditi doslovno svoj ormar od drva već kako ga izgraditi od samo najboljih odjevnih komada koje ćete s lakočom kombinirati s ostalim stvarima! Kako izgraditi ormar koji je funkcionalan, sladak, Vama pun udobne odjeće i pun stvari koje volite bez onih odjevnih predmeta koji su Vam premali ili koje ne volite. Ako Vam je muka svako jutro složiti kombinaciju za posao, faks ili školu znači da nešto nije u redu s Vašim ormarom. Ako Vam ormar puca po šavovima  vi i dalje nemate što za obući tada znajte da morate poraditi na izgradnji Vašeg ormara. Svaka žena ima određeni problem ali najčešće sve mi imamo mix nekoliko njih odjednom. Često kupujemo odjeću koja s ničim ne paše, koja nije naš stil i koja nam dobro ne stoji. Kada ujutro otvorimo ormar i nemamo što za obući zna biti vrlo frustrirajuće čak Vam može i pokvariti cijeli dan! Nema ništa goreg od onog osjećaja kada biste se najradije otišle doma presvući! Vaš ormar mora biti Vaše utočište i Vaš jedinstven znak osobnosti, mora sadržavati one posebne komade odjeće koje podsjećaju druge ljude kada ih vide upravo na Vas. Miješajte najbolje trendove svake sezone i ostavite one komade koje najviše volite, komade koji će postati dio Vas. Usklađivanjem komada stvoriti čete jedinstveni stil koji će biti samo Vaš! Ako ste u potrazi za nekoliko savjeta o tome kako izgraditi ormar, nastavite čitati jer ste došli na pravo mjesto!




1. Počnite s neutralnim

Kada je riječ o modi, boja je super! Ali, morate biti sigurni da imate dosta neutralnih boja u vašem ormaru! Neutralne boje su crna, smeđa, bijela, boja kože, boja devine dlake, mornarska plava, siva i krem. S tim neutralne, možete izgraditi svoj kompletni outfit te dodati jednu ili dvije i izgledat ćete fantastično! Neutralne boje su odličan izbor za Vašu radnu odjeću ili za torbu, kaput ili cipele! Svakako ove komade kupujte najprije u ovim neutralnim bojama te kasnije počnite kupovati i u ostalim bojama!

Karen Millen Modern Folded Jersey DressKaren Millen Posh Cotton CoatSurface To Air Dress in Raw Silk

2. Vaši osobni detalji

Vaši osobni detalji daju osobnosti i karaktera vašoj kompletnoj odjeći! Plus, to vam pomaže da jednostavno prijeđete iz noći u dan! Pa tako ako idete direktno s posla na izlazak van, neki otkačeni top sa šljokicamaće Vam u tren oka podići kombinaciju! Odjeća koja čini Vašu osobnost nije bazna već je to sako u žarkoj boji ili košulja s ovratnikom ili neki otkačeni prsluk. Budite kreativni!

ASOS REVIVE All Over Sequin T-ShirtASOS Sequin Knicker ShortASOS Mini Skirt With Patterned Sequins

3. Isprazniti vaš ormar

Obnova i čišćenje iz Vašeg ormara je ključna da bi Vaš ormar bio pregledan i funkcionalan! Bacite stvari koje su Vam premalene, prevelike ili ih još bolje donirajte! Svu onu odjeću koja je istrošena, zastarjela ili Vam se više ne sviđa! Zamijenite odjeću koju volite i često nosite a koja pokazuje znakove da je istrošena novim komadima!

Firetrap Ripped Denim ShortsMango Extreme Ripped JeansAmplified Diamante Rolling Stones Tongue T-Shirt

4. Stvorite dobre osnove

Svaki dobar ormar ima nekoliko dobrih neutralnih osnove! Osnovne stavke su koje nosite najčešće, i možete ih se lako miješati i usklađivati s drugim komada u vašem ormaru! Osnove su par dobrih traperice, bijela košulja, crne štramplice, malu crna haljina, neutralna sportska jakna, cardigan. Stavke koje morate imati u neutralnim bojama su uska suknja, par haljina jednostavnog kroja, hlače, nekoliko upečatljivih komada nakita. Velika torba, savršen kaput i haljinu za večernji izlazak. Bit će vam drago što ste ove osnove nadohvat ruke u ormaru te će Vam ubrzati Vaše spremanje bilo da idete u kino, na večeru ili na kavu s prijateljicom!

DRESSMONSTER Tuxedo ShirtASOS Ripped Blue Skinny JeansASOS Full Length Leggings

5. Izbjegavajte Trendy stavke

Trendovi su zabavne i cool za igranje okolo sa, ali znajući kako da napravite ormar znači znajući da i vi ne bi trebali potrošiti previše novaca na trendi stvari. Jedna ili dvije trendi stavke mix it up svaki sada i onda može biti zabavno, ali trendovi dolaze i odlaze, a vi ne želite da se stalno morate ažurirati vaš ormar s trendovima koji dolaze i odlaze. Budite u tijeku, ali znam razliku između stilova i trendova.

ASOS Colour Block Skinny TieASOS REVIVE Mini Skirt in Neon Sequins

6. Provjerite stanje Vašeg ormara

Ako se Vaš ormar sastoji isključivo od traperica i majice ili u cijelosti od sakoa i suknje do koljena, čini se kako Vaš ormar i nije baš najbolje opremljen. Najbolji savjet kako izgraditi ormar je da budete sigurni kako je uravnotežen izbor odjeće u Vašem ormaru. Što znači da Vaš ormar mora biti u savršenom balansu. Točnije, mora sadržavati sve komponente, počevši od dobrih tamnih traperica, dobrih svijetlih traperice, što ne znači da je dovoljno samo da posjedujete takve traperice već da Vam one odlično pristaju i da se u njima odlično osjećate! Isto tako morate imati jedne dobre crne hlače za svečanije prigode. Nakon toga slijede suknje. Nema smisla da kupujete suknje do pola listova ako ih ne nosite i ne osjećate se dobro u njima, radije kupite suknje koje Vam odgovaraju u bojama koje volite. Svakako nabavite sivu i crnu suknju ili pak tamno plavu. Dobar balans uključuje casual odjeću, casual haljina koje su jednostavnog kroja te se uspješno kombiniraju s ostatkom Vaše garderobe! Isto vrijedi i za pamučne majice i za košulje koje svakako nabavite u osnovnim bojama kao što su bijela, tamno plava i crna, ako volite dolčevite napravite isto. Svakako u svom ormaru napravite kutak za svečanu odjeću, tamo isključivo stavite haljine i majice sa šljokicama perlicama ili pak lude clutch torbice koje nosite kada izlazite van.

Eleven Paris Zip Detail Pencil SkirtJust Female Leather Pencil SkirtMcQ by Alexander McQueen Denim Pencil Skirt With Lace Up Detail

7. Razmislite o vašem životnom

Pri odabiru komada koje ćete objesiti u Vaš ormar  razmislite o vašem životnom stilu. Imate li na poslu vlastiti stol? Da li morate prisustvovati mnogim formalni događajima? Vaš svakodnevni dan u životu uključuju malu djecu ili zahtijevaju od Vas da se vrlo aktivni? Koje su vaše društvene navike? To su sve stvari koje mislite o pri kupnji odjeće i pribora.



8. Ugraditi osobnosti

Dok je Vaš posao ili stil života mogu zahtijevati određene standarda, zapamtite da svakako uključite neke svoje elemente osobnosti koje odražavaju Vaš smisao za stil. Nema potrebe da ste obučeni svaki dan dosadno ili da pokušati biti tuđi klon. Budite ono što jeste! Dodajte osobne dodatke na svoju odjeću. Ako ste u duši rokerica stavite na sako broš elekrtične gitare, ako ste romantičarka stavite bisernu ogrlicu i slično. Nemojte dopustiti da se odjevate beživotno bez ikakvih detalja ili bez svoje osobnosti!
Disney Couture Mawi Presents Minnie Gold Plated Swarovski Crystal Pave Set Ears Pendant Necklace Pyrrha B Initial Pendant Necklace Zoe & Morgan Mischief Necklace

9. Provjerite dali Vam sve dobro stoji

Nemojte nikako misliti ako ste složili Vaš ormar po bojama i stvarima koje volite da je to sada OK. Zasigurno imate mnogo odjeće koja vam ne pristaje dobro! Haljine ili hlače koje ne odgovaraju dobro  Vašem tijelu i ne laskaju Vam nisu dobar komad odjeće koji imate u ormaru! Riješenje nije pobacati svu odjeću koju volite samo ako Vam dobro ne stoji već je rješenje da pronađite dobrog krojača ili krojačica i prepravite sve one haljine, hlače ili majice koje volite a više Vam ne stoje dobro! To će biti najbolja stvar koju možete učiniti!




10. Nemojte biti rob

Što god učinili. Nikada nemojte postati žrtva mode. Nosite boje koje volite i koje Vam dobro stoje, ako Vam se svidi određeni trend sljedite ga ali ga isto tako kombinirajte u vlastitom stilu. Nemojte postati rob u boji, rob trendova ili rob na dosadan način gdje ste uniformirani kao ostatak grada. Budite drugačije. Mix it up, miješajte stvari koje volite sa modernim dodacima i iznad svega, zabavite se s Vašom odjećom! Moda treba značiti da uživate u trendovima, da uživate svakog jutra kada odabirete odjeću a ne da se opterećujete što se nosi a što ne. da se uživa! Budite svoja muza i same sebi svoja inspiracija!

A|Wear 70s Denim Shorts Peoples Market Bamboo Skinny Jean ASOS Quilted Denim Shorts

Ako planirate potrošiti svoje vrijeme i svoj novac na novu odjeću, koju će sigurno želite da ga vrijedi kroz neko vrijeme. Uz ove savjete o tome kako izgraditi ormar možete biti sigurni da ćete dobiti na vremenu kada ćete se sljedeći put spremati negdje! Znajući kako dobro izgraditi ormar je velika prednost! Ne samo da možete s ovakvim ormarom možete uživati u kombiniranju stvari već možete i pomoći obitelji i prijateljima da i oni nauče kako izgraditi svoj ormar!
Izvor:H&C Fashion

Nema komentara:

Objavi komentar