rujna 29, 2012

Savršeni Make up za 10 minuta

 

U susret sunčanim i toplim danima odlučila sam se da vam predstavim jednostavan i neodoljiv Make up za koji vam je potrebno svega desetak minuta. Cio proces sastoji se od sedam koraka, mada ako volite diskretmiji make up neke od njih možete i preskočiti.
* Na očišćeno lice nanesite hidratantnu kremu koja nije previše masna. Takođe, kada koristite puder i korektor vodite računa da topli dani ne trpe previše podloge. Preporučujem da nanesete samo malo korektora na „kritična” područja. Ukoliko baš ne možete bez podloge odlučite se za toniranu kremu koju ćete dobro razmazati kako bi bila neprimjetna.
* Za neutralisanje sjaja kože koristite puder u prahu, nanesite ga u tankom sloju velikom širokom četkom. Ovako ćete dobiti glatku podlogu, na koju ćete lakše i revnomjernije nanijeti rumenilo.
* Na oči prvo nanesite bazu za sjenke, potom na cio gornji kapak, od linije trepavica do pregiba oka i malo iznad, nanesite četkicom u tankom sloju sjenu u nijansi svijetlog patlidžana ili neku sličnu nijansu. Nakon toga četkicom sa kojom ste nanijeli sjenu puderom u prahu „ublendajte” boju kako bi prelaz bio što postepeniji i prirodniji.
* Uvijte trepavice i nanesite maskaru i na gornje i donje trepavice. Za ovaj izgled nije potrebno mnogo slojeva maskare. Cilj je što prirodniji izgled.
* Obrve treba da budu uredne, počešljajte ih i ako je potrebno popunite olovkom za obrve i ponovo pređite četkicom.
* Malo rumenila naglasiće konture vašeg lica. Ružičasto rumenilo nanesite na jabučice. Ukoliko pretjerate uzmite obični puder u prahu i nanesite ga preko rumenila i ublažite prelaze.
* Za ovakav make up usne treba da budu što prirodnije, pa je dovoljno da nanesete vaš omiljni sjaj, ili ukoliko se odlučite za ruž u prirodnoj, ružičasto-bež nijansi. Na kraju četkicom za nanošenje pudera pređite po licu – za mat finiš na četikicu stavite malo pudera, ali to nije neophodno.
* Ako želite da dnevni make up transformišete u noćni dovoljno je da usne oivičite olovkom (bilo u boji kože ako niste imali ruž, ili u boji ruža koji planirate da stavite) i popunite ih olovkom. Potom nanesite ruž, po želji možete stvaiti i malo sjaja.

Nema komentara:

Objavi komentar