rujna 29, 2012

Mozaik u obliku srca

mozaik u obliku srca
Jedan zaista lijep ukras koji možete napraviti uz malo truda i kreativnog rada. Da bi napravili ovakav mozaik biće vam potrebno: Porcelanska srca, kamenčići za mozaik, klješta za pločice, zaštitne naočare, ljepilo za mozaik, masa za fugovanje, metalna špahtla, sunđer i krpa, boja za ručni rad, kreda, te meka grafitna olovka.

 

Uputstvo za izradu mozaika:

Kamenčiće za mozaik dijagonalno izlomite klještima za pločice. Pritom iz sigurnosnih razloga nosite zaštitne naočare. Porcelanska srca s jedne strane premažite ljepilom za mozaik i i izlijepite kamenčiće. Ostavite da se osuši. Poleđinu srca obradite na isti način. Masu za fugovanje napravite prema istom uputstvu, nanesite malom špahtlom i pažlivo ubacite u fuge. Višak mase obrišite vlažnim sunđerom i kada očvrsne, polirajte suvom mekom krpom.
hill walking montenegro
Nađite materijal koji vam je potreban za izradu ovog mozaika
Druga varijanta: Kameničići se mogu oslikati i ispisati bojom za ručni rad. Poslije sušenja kredom ispišite poruku. Ostale kamenčiće oslikajte u različitim sivim tonovima i iscrtajte tufne, tako da dobiju prirodan izgled. Ostavite da se prosuše. Olovku i konture motiva pažljivo iscrtajte mekom olovkom. Na kraju obojite pomoću tanke četkice. Ideja: na kamenčiće ispišite imena gostiju, a oni mogu da ih ponesu kada dođu kući.

Nema komentara:

Objavi komentar