rujna 28, 2012

Trend proljeća i ljeta – šeširi

Trend proljeća – šeširi i trake za kosu
Probudite u sebi unutarnju ženstvenost klasičnim šeširom, boho divu uz pomoć širokog oboda, šik stil uz fedora šešir ili potpunu romantičnost ili otkačenost uz ukrasnu traku za kosu.

Priprema za proljetnu sezonu omiljena je mnogim fashionisticama. Za one koje žele biti ukorak s ovosezonskim modnim trendovima u svoje odjevne kombinacije obavezno moraju ukompomirati najpopularnije modne dodatke, a ove sezone to su svakako šeširi i trake za kosu. Trendovi za 2011-tu zasigurno će zadovoljiti različite ukuse, očekivanja i preferencijama modnih sladokusaca. Pogledajte što se nudi i za sebe odaberite ono što vam se najviše sviđa i najbolje odgovara vašem modno izričaju, romantičnom, otkačenom, klasičnom ili hipi beomskom...

Za početak krenimo s šeširima. Ako još ne znate što vam najbolje odgovara, isprobajte nekoliko različitih šešira kako biste odredili koji oblik najbolje pristaje vašem licu. Ako je vaše lice okruglo ili četvrtasto, pristajat će vam šeširi oštrog, istaknutog oboda, s visokim klobukom koji će izdužiti vaše lice. Važno je da klobuk ne bude preuzak, nego širine vašeg lica. Duguljasto lice će vizualno skratiti šešir širokog oboda ili šešir koji prekriva čelo. Srcolikim i ovalnim licima pristaju sve vrste šešira. I zapamtite - šešir je premalen ako ga morate navlačiti na glavu; ako pada kada mičete glavom, prevelik je.

E sad što se tiče trendova, ove sezone ih je nekoliko jako popularnih...
Šeširi s širokim obodom
Šeširi s širokim obodom savršeni su uz  romantičnu i prozračniju proljetno-ljetnu odjeću. Oni će dati dozu elegancije svakoj vašoj odjevnoj kombinaciji, a dizajneri ove sezone nude varijacije od veoma širokih oboda i voluminoznih dizajna do umjerenijih i klasičnijih. Stav i držanje – su ono što je bitno kada se odlučujete za ovakav šešir – pa se pobrinite da jednog i drugog imate dovoljno prije nego se odlučite za ovaj trend.




Fedora/trilby šeširi

U Americi ih zovu fedora, u Britaniji trilby, a kod nas se koriste oba ova strana pojma. Naravno radi se o popularnom šeširu malenog oboda s uleknućem na gornjem dijelu. Pri kombiniranju fedora šešira koristite svoju kreativnost, kako biste ga najbolje što možete ukomponirali u svoj svakodnevni ili svečaniji look.  Ovi šeširi mogu izgledati poptuno neodoljivo jer spajaju klasični starinski stil s muškobanjastom urbanom šik privlačnošću.

Ako je ovo vaš omiljeni dizajn šešira za nadolazeću sezonu, pobrinite se da ih imate u nekoliko varijacija boje, a ne samo neutralnim tonovima. Eksperimentirajte i s materijalima. Inače, trilby šeširi za "dnevnu upotrebu" se najčešće rade od vune i tvida u svim bojama, dok su za večernje kombinacije tamnijih nijansi i od svečanijih materijala.


Ostali popularni stilovi

Ovog proljeća bit će popularni i ovi stilovi: ženstveni šeširi kao iz 40-ih godina prošlog stoljeća, takozvani "školska kapa" šeširići, polucilindri i drugi...  Budite spremni i otvoreni za eksperimentiranje s različitim stilovima koji će na najbolji način upotpuniti vaše odjevne kombinacije.


Nema komentara:

Objavi komentar