rujna 29, 2012

Smanjite urastanje dlačica!

Šteti li depilacija vrućim voskom i kakvu njegu kože preporučujete nakon takve depilacije? A kako smanjiti urastanje dlačica i pucanje kapilara?

Niti jedna depilacija nije neštetna u nekom smislu. Primjerice vosak i brijanje skidaju zaštitni sloj s kože, a aparatići za čupanje ostavljaju najveći postotak uraslih dlaka.

Vrući vosak, osobito na licu i nogama, pospješuje pucanje površinskih kapilara i venula, te ga osobe koje već imaju izražen ovaj problem trebaju izbjegavati. Hladni vosak ima manje nuspojava, iako i on može mehaničkim djelovanjem pospješiti pucanje kapilara na nogama, no manje nego vrući vosak.

Ako nakon depilacije dobivate folikulitis (upalu korijena dlake), bilo bi dobro kroz pet do šest dana nakon depilacije mazati područja sa sklonošću folikulitisu, a najčešće su to prepone, s Cu-Zn preparatima. Danas ih lako možete nabaviti u apotekama u vidu krema, mlijeka ili gelova za tuširanje. Nakon toga intenzivirajte nanošenje mlijeka za tijelo još par dana, osobito su tada dobra ona za obnavljanje kože.

Kako prenosi Ordinacija, ako je folikulitis i nakon toga jače izražen ili imate brojne urasle dlake s posljedičnom upalnom reakcijom koja ostavlja tamne mrlje, možete se kroz par dana mazati i antibiotskim losionom, ali to je najbolje raditi u dogovoru s liječnikom.

Nema komentara:

Objavi komentar