rujna 27, 2012

Odjeća za punije

Odjeća za punije
Kako uskladiti višak kilograma i modne trendove?

Ako imate višak kilograma, to ne znači da ne možete ili ne trebate izgledati elegantno i moderno. No, problem se javlja na strani ponude. Malo je trgovina koje nude konfekcijske veličine iznad 46, proizvođači, posebice domaći, gotovo da su zaboravili kreirati odjeću za punije. Možda bi i specijalizirani saloni trebali razmisliti o mladenkama koje nisu manekenske građe, a koje, dakako, sudbonosno "da" žele izreći u elegantnoj, prekrasnoj vjenčanici. Neće se valjda na taj veliki dan skrivati u crnoj odjeći?

Što vam dakle preostaje? Ili krojačica i šivanje po mjeri ili koja od rijetkih trgovina s takvom ponudom. U modnoj kući Maxy P, u zagrebačkoj Ilici, nude isključivo veličine od 46 do 62, najtraženiji su brojevi 50, 52 i 54. Raspitali smo se što klijentice najviše kupuju, te kakvi im modeli s obzirom na građu najbolje pristaju.

Hit – žuta boja   

Ovu je sezonu obilježila žuta boja, koja je također popularna i kad je riječ o odjeći za punije žene. Vole i crvenu boju, koja je uvijek tražena neovisno o godišnjem dobu. Ljeto je, pa se češće odlučuju i za odjeću veselijih boja. No, pravilo ostaje pravilo : ne vodoravne pruge i ne krupni uzorci. I ne previše šarenila. U tamnoj garderobi ćete izgledati vizualno uže, no, za sparnih i vrućih dana ipak su prikladnije svjetlije nijanse.

Prirodni materijali

Ljeti se traže prirodni materijali, prozračni, primjerice,  pamuk, lan. Žene s viškom kilograma traže odjeću od kvalitetnih tkanina u kojima će se ugodno osjećati.  

Dosta se traže hlače, ljeti su to od tankog trapera ili lana. Kapri hlače se odlično prodaju, kažu u salonu. U ponudi imaju i elegantnije modele, tunike, haljine  s aplikacijama, od svile.
Djevojke pak vole traperice, hlače modernijeg kroja, puno kupuju topiće te kraće pamučne majice, za njih je osmišljen mladenački program.

Klijentice koje smršave, obavezno nam se jave, kako bi se pohvalile novim izgledom, kažu u salonu Maxy P, koji iza sebe ima dugogodišnju tradiciju kreiranja odjeće za punije osobe.

Ostali dućani prijateljski raspoloženi prema punijima

Ima još dućana u kojima punije djevojke mogu pronaći ponešto za sebe. Kod nas takvih dućana ima pretežno u većim gradovima - Marina Rinaldi, Gerry Webber,  Dorothy Perkins, Image Haddad.
I španjolski brand Mango poznat je po tome što ima “normalne” veličine, što znači, kad piše XL vjerojatno će se većina punijih uspjeti ugurati u to. Vani Mango ima liniju za punije ‘It’s all about curves’ i samo je pitanje vremena kad će doći i do nas.

Ono što još preostaje je kataloška prodaja. Quelle, Neckermann i ostali sve više povećavaju asortiman odjeće za punije žene. Iako možda niste sigurni koja je točno vaša veličina, mogućnost besplatnog vraćanja odjeće u roku od 30 dana rješava taj problem.

Ipak, najbolja preporuka je da sjednete u auto i otiđete do Austrije u njihove shopping centre, kao što su  Seiersberg, Citypark ili center West u Grazu. U dućanima C& A, Vögele, Pimkies i H&M-u bez većih bi problema mogli pronaći ponešto za sebe. Posebno u ovom potonjem koji je osmislio je cijelu liniju za punije, brojevi do veličine 56, a poneki odjevni predmeti i još veće veličine. 

Izvor:Zena Hr

Nema komentara:

Objavi komentar