rujna 29, 2012

Kako preurediti cipele?

Imate par cipelica koje su vam jako udobne ali nakon par sezone već pomalo i dosadne? Poslužite se tutorialom u nastavku i pokušajte i sami svoje cipelice urediti u ovom NEON “stajliš” obliku!


Potreban materijal i pribor: cipelice, lakovi za nokte u željenoj boji, pik traka ili neka druga zaštitna traka, malo alkohola…

Alkoholom dobro operite sve dijelove koje ćete bojiti kako biste uklonili eventualne nečistoće i što je najvažnije masnoću kako bi se lakovi dobro primili. Pažljivo zapikirajte /zaštitite/ sve dijelove obuće koji se NEĆE bojiti!

Sve dijelove koje ćete bojiti svakako prvo obojite BIJELIM lakom za nokte kako bi gornja boja bila u pravom intenzitetu – ova bijela služi kao svojevrsni primer za podlogu kako bi nadlak bolje primio. Trik: nemojte koristiti četkicu od laka jer ona ima jako malu površinu. Izlijte lak ili dva ista laka ovisno o količini koju trebate u jednu posudicu pa se poslužite širim plosnatim kistom ili spužvicom. Kistić kasnije operite u acetonu.
Nakon toga potplatu s donje strane i dio na koji idu prstići obojite jednim lakom za nokte (na slici je korištena žuta boja) – svakako u 2 sloja – naravno, pričekati da se prvi sloj dobro posuši!
Sa pink lakom za nokte obojeni su peta i jedan kaišić na cipeli.

I evo ih! Totalno otkačeno i unikatno! Ko će probati?





3 komentara:

  1. wowwwww extra ideja....moram probati obavezno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako zastititi boju da se ne osteti, izgrebe...?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam koristila bezbojni auto lak kao zaštitu i učinovito je :D

      Izbriši