rujna 29, 2012

Riješite najčešći problem sa štiklama!


Zbog nošenja visokih potpetica možete se osjećati seksi, moćnije ili jednosatvno više, no štikle također izazivaju i neugodne bolove u vašim nogama zbog kojih biste se najradije bosi vratili doma.

Nošenje štikli samo je jedna od mnogih vrsta boli koje žene svakodnevno trpe u ime ljepote, kako bismo izgledale što zanosnije. No, koliko god atraktivne izgledale, štikle mogu izazvati razne vrste problema, primjerice pojavljivanje onih stravično groznih izbočina na kostima stopala koja vire sa strana palčeva.

jeste li znali da štikle također izazivaju urastanje noktiju na prstima stopala? Svaki put kad posjetite pedikera on uvijek izvadi te užase iz vaših noktiju, a vaši se prsti odmah osjećaju bolje, zar ne?

‘Visoke potpetice i uske ili špicaste cipele vodeći su uzrok uraslih noktiju. Ove cipele stvaraju kronični pritisak na nokte većine prstiju i sprječavaju da oni pravilno rastu’, slažu se pedijatri s Loyola sveučilišta u Chicagu.

S obzirom da je malo koja žena spremna u potpunosti se odreći nošenja štikli, profesor medicinske pedijatrije Rodney Stuck predlaže kako da iziđete na kraj s ovim problemom i spriječite urastanje noktiju:

1. Izrežite kartonske otiske vaših stopala i pokušajte ih staviti u cipele prilikom kupovine novog para. Ako ne odgovaraju, onda su te cipele jednostavno preuske za vaša stopala, a samim time i za prste.

2. Suzdržite se od nošenja uskih čarapa koje vam dodatno pretjerano stežu prste.

3. Ograničite vrijeme koje provodite u štiklama.
Nosite visoke potpetice nosite u one dana kada ćete manje hodati ili stajati.

4. Nokte pri vrhu režite ravno.

5. U mlaku sapunicu kratko potopite stopala kako biste ih opustili, nakon čega čistim ručnikom posušite stopala i prste, pa između prstiju nanesite blago antiseptičko sredstvo.

Nema komentara:

Objavi komentar