rujna 19, 2013

Školjkama ukrasite dom

Zadržite dašak ljeta predmetima od školjaka koje ste sakupili na moruIako je ljeto pri kraju, a godišnji je odmor odavno završio, dio morskog ozračja možete zadržati u svom domu uz dekoracije od školjaka koje ste sakupili preko ljeta. Napravite morski potpourri, kutiju sa školjkama ili ukrasite okvir za slike tako da vas osim fotografije i on podsjeća na ljetni odmor.

Prije nego počnete, očistite sapunom i vodom školjke koje ste sakupili na plaži. Izbjeljivač će školjkama dati izbljedjeli izgled i ublažiti boju. Napravite mješavinu od pola izbjeljivača i pola vode te namačite školjke dok ne dobijete željenu nijansu. Mirisa školjki ćete se riješiti tako da istrljate školjke mirisnim uljem. Školjka će apsorbirati miris,  kojeg će dugo zadržati.

Okvir za slike za školjkama  - 1. varijantaSastojci :
bijelo ljepilo
okvir za sliku
školjke
pijesak
Uputstva :
 

Maknite stražnji dio okvira i staklo.

 

U plastičnoj šalici ili zdjelici (koju ćete kasnije baciti) pomiješate ljepilo i pijesak. Miješajte plastičnom žlicom dok ne dobijete jednoliku smjesu.

 

Mješavinu nanesite na okvir u sloju debelom oko 0,3-0,5 centimetra. Pritisnite školjke na smjesu na okviru. Ostavite da se posuši preko noći.Okvir za slike za školjkama  - 2. varijanta

Sastojci :
silikonski pištolj
okvir za sliku sa drvenim rubom
školjke
Uputstva :
Maknite stražnji dio okvira i staklo.  Uzimite dovoljno školjaka da njima oblijepite cijeli rub okvira. Svaku školjku zalijepite silikonskim pištoljem za rub okvira. Možete grupirati školjke po veličini i boji kako bi lijepo dizajnirali okvir.

Potpourri sa školjkama

Ovakav prirodan, mirisan potpourri u kupaonici ili dnevnoj sobi će vas podsjećati na more cijelu godinu.
Sastojci :
dekorativna zdjelica
školjke
cvjetići lavande
sušeni plavi cvjetići
sušeno zeleno lišće
Uputstva :
U zdjelicu stavite sve sastojke. Radi intenzivnijeg mirisa kapnite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Kutija sa školjkama

Sastojci :
drvena ili kartonska kutija
pištolj za vruće lijepljenje
školjke
Uputstva :
 

Grupirajte školjke po veličini. Svaku školjku zalijepite pištoljem za vruće lijepljenje na kutiju. Poigrajte se sa dizajnom. Pripazite kad lijepite školjke na stranice kutije da ih ne zalijepite previsoko, kako bi mogli zatvoriti kutiju.

Nema komentara:

Objavi komentar