rujna 19, 2013

Do najljepšeg para obrva kroz četiri brza poteza oblikovanja''Alat'' za savršene obrve: Lijepo oblikovane obrve su kao prirodni ''facelift'', a do njih se najlakše dolazi uz peškir, makazice, olovku i lak za kosu, no ne smiju biti pretanke.Oblik i izgled obrva vrlo su važni za izgled lica. Neuredne, neoblikovane ili pretanke obrve narušit će utisak koji ne može popraviti ni najbolji make up. Osim toga, lijepo oblikovane obrve brišu godine s lica jer ističu crte lica i “podižu” kapke. A ako ste ih dobro počupali i uredili, možete nositi i manje šminke nego obično jer ćete izgledati bolje. 
Prije svega najvažnije je kožu pripremiti za oblikovanje obrva. Najprije namočite peškir u toploj vodi i ostavite ga na licu nekoliko minuta kako bi ono omekšalo, a pore se otvorile. Tako će dlačice lakše izaći van, a čupanje će biti manje bolno. 
Nakon što ste pripremili kožu, četkicom za obrve počešljajte dlačice prema gore i sav višak dlačica koje izlaze iznad prirodnog okvira obrva skratite malim makazicama za manikuru. Zatim odredite koliko debele obrve želite. 
Važno je zapamtiti da ih nikako ne treba previše stanjiti jer ćete izgubiti prirodan izraz lica. Olovkom za oči iscrtajte oblik koji želite i višak dlačica počupajte uglatom pincetom.

1 komentar: