rujna 10, 2013

Kako izabrati idealne proizvode prema svom tipu kose?

PAR KORISNIH SAVJETA

Isprobali ste dosad bezbroj šampona i još uvijek niste zadovoljni svojim odabirom? Kosa vam se mrsi i teško je raščešljavate nakon pranja? Nije ni čudo da vam se to događa ukoliko proizvode za njegu kose ne birate prema svom tipu kose. Donosimo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći pri odabiru idealnog šampona i regeneratora za vašu kosu.

Suha kosa
Ukoliko imate suhu kosu tada birajte šampone za nježno pranje kose, hidratantne regeneratore s prirodnim uljima ili pak 'leave in' regeneratore, odnosno one koji se ne ispiru.

Upravo ti regeneratori (mogu se nabaviti i u spreju) imaju pojačani svoj učinak na suhu kosu te štite ispucale i oštećene vrhove te vam omogućuju da svoju kosu nakon pranja puno lakše raščešljate.

Masna kosa
Imate li masnu kosu tada potražite lagane formule koje ne sadrže ulja. Regeneratore nanosite od sredine prema vrhovima. Preljev bi pomogao isušiti korijen.

Svakako izbjegavajte ‚'leave in' regeneratore jer ćete time pojačati neuredan i mastan izgled vaše kose, što zasigurno ne biste željeli.

Normalna kosa
Ukoliko imate normalnu kosu (a takvih je, nažalost, sve manje) koristite šampone koji u sebi imaju i regenerator.

Ako vam je vlas tanka, tada svakako trebate koristiti šampone i regeneratore koji pojačavaju volumen vašoj kosi.

Kombinirani tip kose
Ako su vam vrhovi kose isušeni (od primjerice bojanja), a vlasište masno, imate kombinirani tip kose. Tada što manje koristite vruću vodu prilikom pranja odgovarajućim šamponom.

Šampon za suho pranje bi mogao pomoći, kao i kvalitetni regeneratori za njegu suhih vrhova.

Nema komentara:

Objavi komentar