rujna 28, 2013

Kakvu šminku muškarci vole da vide na ženi?

Jači pol obožava sivu nijansu sjenke, jer tada vaše oči izgledaju krupnije, a iako vjerujete da muškarci padaju sa nogu dok se zavodljivo smijete sa crvenim karminom na usnama, istina je da većina momaka više voli neutralniji karmin.


Kakvu šminku muškarci vole da vide na ženi?

Na djevojci jači pol prvo primijeti oči, pa zatim usne rezulat je istraživanja, gdje je učestvovalo oko 100 muškaraca. Ali, čak i jači pol ima mišljenje po pitanju vašeg šminkanja, pa im nije svaka sređena djevojka uvijek atraktivna i seksi. Zato, oslušnite šta to oni vole da vide na vama.

Tamna sjenka:
Muškarci vole tamniji izgled vaših očiju. Tada im se vaše oči čine krupnijim, a pogled prodornijim, što je njima privlačnije. Za ovakav izgled koristite sivu nijansu da definišete oblik očiju, a crnu kao završnu.

Prirodne trepavice:
Većina muškaraca ne voli ništa vještačko na djevojkama, već preferira prirodan izgled. Zato, dobro razmislite prije nego što stavite vještačke trepavice ili popularne busenčiće.

Svedena i neupadljiva šminka:
Previše šminke ili loša šminka je totalni promašaj. Mnogo je ženstvenije kada stavite minimalno šminke. Dovoljno vam je samo malo kreme ispod očiju, malo maskare, sjaj za usne i rumenila za vaše obraze.

Blijede nijanse karmina:
Volite da budete dama u crvenom, pa obožavate da stavljate karmin boje krvi, jer mislite da time razoružavate suprotan pol. Ali, karmini jakih boja su totalno odbojni mnogim muškarcima. Oni vole skroz blijede nijanse ili samo sjaj na vašim usnama.

Nema komentara:

Objavi komentar