listopada 01, 2012

Tenisice na petu

 Vodeći jesenski hit!
 
Žene ili luduju za njima ili ih preziru. Kojoj god frakciji bili naklonjeni, jedno se ne može zanijekati – tenisice na petu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!
 
Guliver Image/Getty Images Isabel Marant      
 
Tenisice su udobne i praktične, a visoke pete izdužuju nogu i ulijevaju samopouzdanje koje se jasno vidi na držanju i hodu. No, dvije najdraže vrste cipela stilski su totalno nespojive. Koliko god to željeli, tenisice ne mogu biti elegantne i čak prikladne za večernji izlazak... ili? U želji da i tenisice zablistaju u večernjem izdanju stvorene su one na petu koje ujedinjuju samo ono najbolje od oba modela!

 
Kate Bosworth i Miranda Kerr vole "marantice"      
 
Iako je prvu kolekciju tenisica na petu predstavio brend Ash, postale su svjetski popularne kad ih je dizajnerica Isabel Marant predstavila u svojoj kolekciji, a ubrzo su njene hit cipele počele nositi poznate svjetske trendseterice poput Mirande Kerr, Alessandre Ambrosio, Cate Bosworth, Beyonce, Alicie Keys i mnoge druge. Zbog popularnosti njenih dizajnerskih tenisica, ovaj model cipela dobio je naziv „marantice“.
Prije par sezona šira modna publika je sa zgražanjem promatrala tenisice na petu, no što ih je više poznatih nosilo, to su postale sve popularnije. Prošle sezone teško ih se moglo naći, no jesen je preplavljena upravo ovom vrstom cipela.

  
Deichmann  
       
Highstreet brendovi idu u korak s modnim pistama i crvenim tepihom te predstavljaju cjenovno mnogo pristupačnije modele tenisica na petu koje su doslovna ili prenesena kopija popularnih marantica.

Kako ih nositi?

Ne možete odoljeti želji da ovu jesen upotpunite s trendi modelom, no i dalje niste sigurni kako ih kombinirati? Tenisice na petu imaju jednu veliku prednost – tretiraju se podjednako kao sportski, ali i elegantni večernji model. Ako odaberete neutralniji model crne ili sive boje, možete ih podjednako nositi na posao gdje ne vlada strogi dress code. Izvrsno će upotpuniti vaš street style look, a vašem večernjem stylingu pružit će trendi notu.

 
 Ann Christine        
 
Trendseterice ih kombiniraju uz skinny hlače (posebno su popularne kožne hlače), kratke hlačice, maksi suknje i haljine kao i uz frak modele.
Ako niste sigurni koliko će vas dugo držati zaljubljenost u tenisice na petu, birajte cjenovno pristupačnije modele koje će zadovoljiti vašu tihu patnju.

1 komentar: