listopada 12, 2012

Osvijetlite svoj dnevni boravak



Dnevni boravak je jedno od mjesta gdje se vaši članovi porodice provode većinu svog slobodnog vremena.Dekoriranje tog istog prostore  je više od samog udobnog sjedenja i opuštanja uz Televizor sa ravnim ekranom.Rasvjeta u dnevnom boravku naglašava pravilan dizajn prostorije i stvara osjećaj sofisticiranosti i udobnosti koji je idealan za ovo okruženje.Izbor pri postavljanju podne ili zidne lampe i svjetla može transformirati vaš prostor.
Slijedite ove savjete i osvjetlite vaš dnevni boravak. 
 
Razmislite o tome kako ćete koristiti sobu. Sobe koje koriste prvenstveno za zabavu ili za uživanje u večernjoj kafi, opća rasvjeta može biti sve što vam je potrebno. Međutim, ne zaboravite na regulatore koji prigušuju svijetlost i daju poseban užitak. Ako želite jače osvijetljenje onda to definitivno nije za dnevni boravak već za kuhinju ili trpezariju.
Koristite rasvjetu da  definirate područje
Dnevni boravci su puno više od samog prostora za odmor.Ako dnevni boravak koristite kao radnu sobu onda vam treba definitivno više rasvjete čak i reflektori na stropu su idealni za čitanje .
Igra sa svjetlima da biste  privukli pozornost:
Idealno svijetlo za isticanje detalja u vašoj sobi jeste podna lampa koja će osvijetliti prostor koji želite.Ako želite istaknuti vaše zidne slike možete postaviti lampu iznad slike i okrenuti je na dole efekat je nevjerovatan.
Obratite pažnju na veličinu
Lampe  i lusteri treba da su proporcionalni u odnosu na sobu.Luster je odličan način za ravnotežu sobe.Ako vam je strop previsok možete se poslužiti arapskim stilom uređenja Sjetite se da lampe i lusteri mogu biti tretirani kao ukrasni elementi u prostoru,stoga pazite da ne pretjerate s okrašavanjem.Lusteri i lampe mogu nadopuniti vaš prazni prostor ili ga uništiti,sve je stvar vašeg ukusa.
Trebalo bi da obratite pažnju na veličinu,boju i stil vaših rasvjetnih uređaja.

Nema komentara:

Objavi komentar