listopada 04, 2012

Ferrero Rocher bombice

Zaista savršene kuglice napravljene od čokolade i lješnika, koje se čak ni za nijansu ne razlikuju od njihovog originala - moguće je pripremiti uz pomoć ovog recepta. Izuzetno brzo se naprave, izmiješaju se navedeni sastojci koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu, te serviraju u dekorativnim košaricama, baš poput njihovih industrijskih originala.
 

Potrebno je:
  • 100 g lješnik (nougat) napolitanki
  • 150 g lješnika
  • 200 g Nutelle
  • 150 g čokolade za kuvanje ili mliječne čokolade
  • 4,5 kašike ulja
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Lješnike rasporedite u pleh, pa stavite u rernu na 8 do 10 minuta. Izvadite ih, ohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnike koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.

2. Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnike i Nutella namaz pa sve dobro izmiješajte. Kašičicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice ( ako vam je smjesa premekana stavite je na 15 do 30 minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu pa ih stavite u frižider na 45 minuta kako bi se dobro stisnule i ohladile.
3. Čokoladu i ulje otopite, pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne košarice.
 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/4088781/?claim=t3dz3kryp5d">Follow my blog with Bloglovin</a>

Nema komentara:

Objavi komentar