rujna 28, 2012

Bijela košulja u pet kombinacija

Bijela košulja u pet kombinacija

Postoje neki klasici koji nikada ne izlaze iz mode.
Savršen primjer je mala crna haljinica.
Može se kombinirati na tisuće načina i u tisuće prigoda. Najsigurniji odabir za prilike u kojima ne znate što biste obukli.Još jedan takav primjer je bijela košulja. Tako barem kažu...
Ipak, mene uvijek ta bijela košulja prevari.
Kad god je obučem izgledam  spremna za odraditi konobarsku "šihtu" u lokalnom kafiću iza ugla... i tu moj entuzijazam splašnjava, a košulja se vraća u ormar.
Iako je smatraju vječitim hitom, nije toliko jednostavna za kombiniranje, pa evo nekoliko prijedloga kako staviti u funkciju bijelu košulju na malo drugačiji način;
1. Obucite bermude, a košulji zarolajte rukave, raskopčajte gornji gumb i nipošto je ne uvlačite u hlače...ležeran dojam neće ostati nezamijećen.
Za ovakav način kombinovanja, najprikladnije su ravne-nestrukirane košulje, međutim poslužit će i baby doll- košuljica (slika dolje).
2. Ukoliko imate svjetlu suknju  zanimljivog struka, uz običnu majicu izgleda dosadno, a košulja u boji previše odudara od boje suknje.
Tu situaciju spašava bijela košulja koja ne odvlači pažnju sa svjetle suknje, ne djeluje agresivno, već nježno i zanimljivo, a uvučena stavlja naglasak na struk.
3. Za malo stroži dojam, upotrijebite crno/bijelu varijantu.
Najsigurnija kombinacija za formalne, poslovne situacije.
Ukoliko želite dodati malo osobnosti poigrajte se puf rukavima ili širokim remenom. Za potpun dojam obavezno suknja visokog struka.
4. Hlače visokog struka, širokih nogavica na crtu najbolje će doći do izražaja uz košulju (na slici nije bijela, međutim može proći). Ukoliko želite naglasiti struk i učiniti kombinaciju zanimljivijom, upotrijebite široki remen svjetlije boje.
5. Košulja i haljina ne idu zajedno? Idu, idu... Za lolita look karirana haljinica i košulja zakopčana do grla, a za svečani, lagano glamurozni look -mala crna haljina i košuljica puf rukava.
Bilo je to pet varijacija na temu bijele košulje, a ima ih barem još 555....

Nema komentara:

Objavi komentar