rujna 29, 2012

Preobucimo lampu

Naša radna prostorija polako dobiva svu opremu.
U svakoj radnoj prostoriji mora biti dovoljno svjetlosti. A mi želimo da nam bude sva oprema usklađena pa i lampa, zato smo se odlučili da je preobučemo. Zatim ćemo preobući i stolicu.

Potrebni su nam lampa, platno, šivaća mašina i pištolj za vruće ljepljenje.
Izmjerimo veličinu lampe i odrežemo dovoljno velik komad platna da je možemo obući. Platno skrojimo po obliku lampe te zarubimo. Platno zatim navučemo na lampu i sa pištoljom za vruće ljepljenje zaljepimo gornji i donji rub. Kao što vidimo na fotografiji je platno skrojeno samo ga još navučemo na lampu.
Odlučili smo se da preobučemo i tapiciranu stolicu koja je već stara i oštećena. Osim toga želimo da i stolica bude usklađena sa ostalom opremom u prostoriji. Odabrati možemo isto platno kao što smo za omot za knjigu (povezava do članka) što će biti veoma zanimljiva kombinacija.
Platno skrojimo po mjerama stolice te sašijemo sa šivaćom mašinom. Presvlaku stavimo na stolicu, a rubove premotamo i stegnemo sa ekserima za tapete. Ako vaša stolica nije tapicirana onda možete sašiti jastučić za sjedenje.
Sada smo pripremili sve potrebno za radnu prostoriju kod kuće ili domaću kancelariju. Ostaje nam još najbolji dio: dekorisanje i opremanje prostorije u kojoj ćemo dobiti nadahnuće za rad.


Izvor:Dom i stil

Nema komentara:

Objavi komentar