rujna 28, 2012

Šalom protiv hladnoće i monotonije

Stil se ne da sakriti - čak ni naslagama garderobe kojima se zatrpavamo ne bismo li se nekako zaštitili od hladnoće. Jedan od efikasnih detalja za demonstraciju stila u zimskim danima jeste šal.

Salovi77.jpg
Šalovi nisu rezervisani isključivo za hladne dana, ali zimi, nekako, najviše dolaze do izražaja. Valjda zbog toga što se protiv hladnoće, između ostalog, branimo i detaljima u jarkim bojama, koje nas podsjećaju na ljeto.
Dakle, šalovi se, osim za utopljavanje, koriste i za iskazivanje „modnog stava".
Salovi-dugi-sareni.jpg
Pošto su modni znalci prilično škrti na savjetima koji se odnose na boje i dezene, tu možete pustiti mašti na volju.
Međutim, vjerovali ili ne, postoji vrlo jasna preporuka kako da ove sezone nosite šal da biste bili u trendu: ležerno obmotan oko vrata, a nepohodno je da bude dovoljno dugačak da vam krajevi vise bar do struka (oba kraja naprijed)!
Salovi2.jpg
Ostali stilovi nisu preporučljivi. Naročito treba da zaboravite na sistem petlje - presavijen na pola, sa krajevima provučenim kroz omču.
Modni stručnjaci kažu da tako izgledamo suviše „štreberski". Ipak, ne objašnjavaju nam kako je do prošle godine taj stil bio sasvim prihvatljiv...
Naravno, sve ove preporuke treba da shvatite uslovno - važno je da vas šal grije i da „podupire" vaš stil. To vam ostavlja dovoljan manevarski prostor za najrazličitije kombinacije.

Nema komentara:

Objavi komentar