rujna 29, 2012

Napravite imitaciju maslačka

Idealan dodak poklonu za vama drage osobe jeste pufnasti maslačak. Ovaj ukras veoma je neobičan,upečatljiv i dugotrajan. Za njegovu izradu treba vam: konac ili vunica (u vašoj omiljenoj boji) manje makaze kliješta ljepilo stabljika (može i poslužiti papir)

1.Za ispunjenje prvog koraka trebate namotati konac ili vunicu na prste (kao na slici: ako uzmete na 3 prsta imaćete srenju veličinu, 2prsta: malu, a sa 4: veliki maslačak ćete dobiti). Ne biste trebali da namotavate jako, dovoljno da možete u bilo kom trenutku skinuti sa prstiju. Što više namotavate ukras će biti deblji (za male: 50-75 namotavanja, srednje: 75-100, a velike: 100-125 namotavanja).

2.Nakon što ste završili namotavanje pažljivo skinite sa prstiju. Ostavite sa obje strane konac u dužini od 10-15 centimetara.

3.Ta dva konca koja ste ostavili sada ćete spojiti na srediti namotanog konca i zavezati. Time ćete povući dvije šuplje rupe od vunice koje ste dobili namotavanjem. Sada to postaje jedna cjelina.

4.To klupče zatim makazama presjecite po širini, skidajući manji gornji dio.

5.Makazama skidajte dijelove dok ne budete zadovoljni veličinom maslačka. 
Šišajte! Zatim, na njemu nadjite mjesto na kojem ćete zalijepiti granu.

6.Juhu! I gotov je vaš ukras. Očistite nakon upotrebe sto na kojem ste radili, vratite alatke na mjesto i pravac na zabavu sa poklonom ispod miške. Napredovali ste u izradi ili vam trebaju drugačije vrste cvijeća
..


Nema komentara:

Objavi komentar