rujna 29, 2012

Lagana šminka tokom toplijih dana


Kako vrijeme postaje toplije i vi počinjete nositi laganiju odjeću, isto tako trebate olakšati i količinu šminke koju nanosite na svoje lice. Toplije temperature i vlaga u nekim podnebljima mogu uticati na vašu kožu, zato je potrebno da šminka koju nosite svaki dan, ne zatvara vaše pore i ne izaziva pucanje. Laganija šminka i malo bronzera na vašem licu pomoći će vam da izgledate zanosno ovoga ljeta.
Pogledajte naredene savjete kako da pojednostavite šminku tokom proljeća i ljeta:

1.    Zamijenite puder za toniranu krenu. Teški puder nije dobar sa vlagom  toplijim tempretaturama. Nošenjem debelog sloja pudera jedan duži period, počet ćete se znojiti i vaša šminka će samo spasti. Koristite toniranu kremu, kako bi spasili vaše lice ove sezone. Tonirana krema sa zaštitnim faktorom pružit će vam potrebnu pokrivenost i laganiji sloj zaštite.

2.    Pređite sa karmina na sjajilo. Ruž za usne može biti previše tokom toplijih mjeseci, jer tokom tih dana provodite više vremena napolju. Sjajilo vam je sasvim dovoljno da naglasi vaše usne i vaš prirodan izgled. Ukoliko želite privući više pažnje na vaše usne, koristite sjaj sa šljokicama.

3.    Tamne sjene mjenjate za pastelne boje. Ako ste veliki fan smokey - eyes igrajte se sa srebrnom sjenom , bijelom ili svijetlo sivom. Možete kreirati smokey eyes uz pomoć svjetlijih boja sjena.

4.    Rumenilo na vašem licu zamjenite bronzerom. Bronzer je sjajan kako bi naglasili konture oko vaših obraza, a ako ga koristite tokom ljetnih i proljentih dana, on će na vama izgledati prirodno.

Kada zamjenite boju sjene na vašim očima za svjetlije nijanse, promijenite puder za toniranu kremu, zatim još par trikova i vaša kozmetička torba je laganija, a tokom ljeta imat ćete svjež novi izgled
.

1 komentar: