studenoga 25, 2013

Najbolja sredstva protiv strija

Iznenadit će vas što sve možete koristiti protiv strija

Bez obzira jeste li ih dobili u trudnoći, uslijed naglog debljanja i mršavljena, ili ste jednostavno genetski predodređeni, strije su vrlo česta pojava na koži. No, umjesto trošenja velike količine novca na skupe kreme za prevenciju i njihovo ublažavanje, postoje i neke uobičajene namirnice za koje nikada ne biste rekli da mogu biti toliko učinkovite. 

 
Sok od krumpira

Sok od krumpira odličan je lijek za strije, jer potiče rast i obnavlja stanice kože. Narežite krumpir i trljajte komade po strijama nekoliko minuta, tako da obuhvatite cijelo zahvaćeno područje. Nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom.

Vitamin C i šećer

Šećer možete koristiti za piling kože. Pomiješajte jednu žlicu šećera, dodajte malo bademovog ulja i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro pomiješajte i nanesite na strije. Masirajte oko 10 minuta na koži prije nego se istuširate.

Kakao maslac

Kakao maslac najbolje djeluje na strijama koje se javljaju nakon trudnoće. Nanesite ga na bokove, bedra, stražnjicu i trbuh, ujutro i prije spavanja.

Pire od mrkve

Napravite pire od kuhane mrkve i nanesite na strije te držite što je dulje moguće, a potom isperite mlakom vodom. (Oprez: Kod svjetlije puti može doći do privremenog bojanja kože u narančasto).

Aloe vera

Aloe vera je korisna za brojne probleme s kožom, ima bitne hranjive i aktivne tvari koje se mogu koristiti za tretiranje manjih opeklina. Zahvaljujući ljekovitim i blagotvornim svojstvima dobra je i za strije. Izravno utrljajte gel aloe vere na zahvaćeno područje i ostavite nekoliko minuta da se osuši, a potom isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje

Bogato je hranjivim tvarima i antioksidansima koji pomažu poboljšati različite kožne probleme, uključujući i strije. Umočite pamučnu lopticu ili mekanu krpicu u maslinovo ulje i nanesite na strije, tako ćete poboljšati cirkulaciju i smanjiti strije u velikoj mjeri. Možete ga ostaviti na koži da se potpuno upije, i tako dopustiti koži da pokupi vitamine A, D i E. Možete pomiješati maslinovo ulje s vodom i octom te koristiti kao noću kremu za hidratiziranje kože.

Grožđe

Grožđe je jedno od najboljih sredstava za hidrataciju kože, njegovi sastojci štite i proljepšavaju kožu. Možete ga nanijeti kao masku, ostavite da djeluje 20-30 minuta i potom isperite mlakom vodom. Ublažit će postojeće strije i spriječiti nastajanje novih.

Ulje čajevca

Jedno od najboljih ulja za kožu je ulje čajevca. Čajevac ima nevjerojatna antibiotska, antivirusna, antiupalna svojstva što ga čini učinkovitim za brojne probleme s kožom. Možete ga nanositi jednom dnevno. Ima jak medicinski miris što nekim ljudima ne odgovara, ali miris se nakon nekog vremena ublaži.

Nema komentara:

Objavi komentar