svibnja 02, 2012

Naušnice daju naznake o vašoj osobnosti

Modni dodatak koji ženu čini šarmantnijom su upravo naušnice. Postoji mnogo stilova naušnica. Postoje doslovno na tisuće raznih dizajna, za svaku osobnost.

Naušnice, Foto: Rehan Qureshi/Shutterstock
Naušnice su važan dio svakog ženskog ormara, bez obzira idete li na plažu, u uredu ili na vjenčanje, jer one daju suptilne naznake o vašoj osobnosti. Dodavanjem pravih naušnica možete promijeniti čitav izgled i dojam. Naušnice se nalaze blizu lica i moraju ga istaknuti. Svaka bi žena trebala odrediti svoj oblik lica i odlučiti koji joj stil naušnica najbolje pristajati.
Također, potrebno je uzeti u obzir frizuru i boju kose, boju kože, visinu i odjeću. Njima možete istaknuti svoj žensku, nježniju stranu, naglasiti stil seksi-boginje, ili pak prikazati se u šarmantnom, sofisticiranom i elegantnom tonu. Za muškarce i žene, naušnice su definitivno modni izričaj. S naušnicama je slična stvar kao s cipelama, svaka će žena reći da i njih nikad nije dosta. Naušnice mogu savršeno nadopuniti vaš izgled. Promijenite li njih, mijenjate cijeli opći dojam.
U mnogim su se svjetskim kulturama i civilizacijama naušnice nosile kao simbol kulturnog ili plemenskog identiteta, kao obilježje dobi ili bračnog statusa. Od davnina, naušnice su imale veliki značaj u društvu, kako su se mijenjala vremena one su pak ostale vrlo popularne i važan modni dodatak.
Naušnice u obliku polumjeseca nosile su sumerske žene oko 2.500 prije Krista i to je najraniji zabilježeni podatak o postojanju naušnica. U Egiptu su uvedene oko 1.500 prije Krista, a kasnije su ih nosili i muškarci i žene. U perzijskoj, grčkoj, hebrejskoj i rimskoj kulture naušnice su također nosili i muškarci i žene podjednako.
U Europi su naušnice pak smatrane simbolom bogatstva i prosperiteta, jer su si samo bogati mogli priuštiti  plemenite metale od kojih su izrađene naušnice. U ranom dijelu srednjeg vijeka kršćanski samostani bili su odgovorni za masovnu proizvodnju nakita. U 19. stoljeću je kraljica Victoria postavila trend u Europi sa svojim dugim naušnicama s draguljima. Do sredine 20. stoljeća već je počela masovna proizvodnja naušnica zbog izpopularizirane nošnje nakita.
Nakon stoljeća promjena, naušnice su našle svoje mjesto u modnoj povijesti kao jedan od najsvestranijih i najželjenijih komada nakita.

Nema komentara:

Objavi komentar