srpnja 03, 2012

Ukrasite zidove vašim omiljenim slikama

Okačite vaše omiljene fotografije na zidove vašeg doma.  
 

 How to Decorate a Home With Walls of Photos
Ukrasite vaše zidove s nekim od svojih omiljenih fotografija.Aranžmani na zidovima u kući vam omogućuju da svoje  okruženje  ućinite  sretnim ili  da vaši gosti  imaju uvid u vaš život. Vaš ukrasni zid možete raditi  bilo kojim stilom uređenja, shemom boja ili temama,sve dok ne nadopunite nedostatak u vašoj prostoriji.

Stvari koje trebate

Okviri
Metar
Olovka
Smeđi  papir
Makaze
Ljepljiva traka
Viseći alati (ekseri,kukice i sl.)

Odaberite fotografije koje želite koristiti. One  mogu imati zajedničku temu, kao što su slike sa porodičnog odmora, ili su slučajne porodične fotografije koje vam se sviđaju ili fotografije prirode.Sve zavisi od vašeg ukusa.U svakom slučaju odaberite slike koje nemaju previše događaja na sebi, možete koristiti  fotografije u boji ili crno-bijele slike, a nikako ne mješati ih jedne s drugima.

Ujedinite slike koristeći se raznim okvirima. Odaberite iste okvire ili miješajte različite vrste okvira, ako vam se to više sviđa. Neki aranžmani, poput rešetki, najbolje se rade s istim jednostavnim okvirima za svaku sliku.

Napravite predložak za svaku sliku koju želite objesiti na zid. Stavite okvir na smeđi papir, možete koristiti  papirnate vrećice ili craft  papir. Izrežite veličinu i oblik svakog pojedinačnog okvira.Možete koristiti bilo koju boju kao podlogu ali imajte na umu da su slike upečatljivije na tamnoj podlozi.

Rasporedite smeđe predloške na podu ispred zida na koji želite iste okačiti.Aranžirajte  ih tako što če vam najveća slika biti na dnu, ili na jednoj strani. A ostale slike možete redati gdje god želite na dno, vrh, lijevoj ili desnoj strani, ili stvorite balans u središtu zbivanja znaći u centar slike .Sve je stvar vaše mašte.

Prenesite predloške na zid u istom rasporedu koji ste imali na podu. Koristite metar kako bi ste osigurali ispravan razmak između slika.Možete koristiti ljepljivu traku kako bi predloške okačili ili zalijepili na zid.

Ostavite predloške na zidu za nekoliko dana, kako bi se mogli naviknuti na njih i vidjeti  da li  vam se sviđa vaš aranžman. U slučaju da vam se sviđa koristite se vijcima,kukicama ili ekserćićima kako bi vaše slike okačili na zid.

Obavezno provjerite da li ste slike razmjerno postavili na zid jer u suprotnom one će imati drugačiji efekat od onog koji smo željeli postići.

Nema komentara:

Objavi komentar