kolovoza 04, 2012

Kako da vam se šminka ne istopi na licu?

Kako sunce dostiže svoj zenit, tako vaša šminka doživljava sumrak. Zato je neophodna dobra strategija u borbi protiv toplote i vlažnosti.
Kako da ti se šminka ne istopi na licu
Vrijeme je da pređete na hidratantnu kremu bez ulja (oil free). Ukoliko već koristite ovakvu verziju, probajte neku formulu koja "ubija" sjaj i upija masnoću njegujući pri tom kožu.

Ukoliko želite da prikrijete podočnjake i eventulane bubuljice, upotrijebite samo korektor. Tokom leta će vam biti dovoljna hidratantna krema u boji, a ukoliko je potrebna veća korekcija, upotrijebite dobru bazu prije nanošenja pudera.

Rumenila i bronzeri mogu izgledati prilično neuredno uslijed toplote. Probajte gel ili krem formulu. Ovakve teksture se duže zadržavaju na licu uprkos vremenskim (ne)prilikama. Naime, koža naprosto upije rumenilo čime je dugotrajnost zagarantovana.

 Da bi sjenka ostala što duže na kapcima nanesite osnovu u vidu bež puderaste sjenke. Nagnite glavu unazad, oborite pogled i na taj način poravnajte kapke. Tako se sjenka neće zadržavati u uglovima, savjetuje "Cosmopolitan".

Olovke za oči na bazi voska sklone su brzom topljenju. Umjesto njih koristite tečne ajlajnere, ukoliko uopšte imate potrebu za iscrtavanjem očiju.

Vodootporna maskara je najbolje rješenje.

Koristite specijalne tufere za upijanje masnoće. To činite samo na onim dijelovima lica koji se izrazito sjaje.

Osvježavajte lice specijalnim antibakterijskim tonerima. Tako ćete spriječiti pretjerano sijanje kože i zatvorene pore, a ujedno i osvježiti šminku.

Nanesite tanak sloj transparentnog pudera u prahu na T zonu.

Nema komentara:

Objavi komentar