srpnja 31, 2013

Izbor idealnog modela

Kupaći u kojem ćete zasjati

Najvažniji odjevni predmet za vrijeme godišnjih odmora svakako je kupaći kostim, a izbor idealnog modela može biti prava noćna mora.

 

 
 

Dame, koje još nisu posjetile plažu, a u ormaru nemaju kostim, pri izboru modela u kojem će zasjati treba da vode računa o nekoliko stvari. Ovo su savjeti koji će vam pomoći da odaberete vaš idealan model.

Tip građe: Za početak, kako bi stvari maksimalno pojednostavili - najvažnije je odrediti koji ste tip građe, a postoje dva osnovna tipa. Prvi je takozvana jabuka. U ovom slučaju radi se o osobama čija je kritična tačka stomak.

Drugi tip građe je kruška, koja označava osobe čiji su bokovi pravi magnet za masne naslage.

Stručnjaci savjetuju da, ukoliko imate građu tijela sličniju jabuci, izaberete kupaći od čvrstog materijala koji će vam više istaći struk.

Kupaći s kaišem: Ukoliko pratite trendove, za vas je idealan kupaći s kaišem. To će dodatno oblikovati figuru.

Mršave žene, osim malih grudi, često imaju neistaknut struk. No, brojni su modeli kostima koji vješto stvaraju efekat istaknutog struka.

Najbolji izbor biće jednodjelni model koji je visoko rezan u struku, te sa svake strane ima otvore koji vizuelno stvaraju uži struk, a istovremeno ističu bokove te ih čine većima. Svakako dodatno pomaže da su kupaći kostimi tamnijih boja, kako bi efekt bio jači i bolji.

Za dame s velikim grudima: Što se tiče dama koje imaju velike grudi, situacija je tu potpuno drugačija. Izbor boja bi svakako trebalo da bude usmjeren prema tamnijim bojama, a gornji dio bi trebalo da bude dodatno učvršćen. Preporuka su jednodjelni kupaći kostimi, a u slučaju dvodjelnog gornji dio bi trebalo da ima dodatnu traku ispod grudi.

Izbjegavajte volane i nabore, upadljive uzorke, banana modele, trokute s tankim trakama. Velikim grudima je prije svega potrebna dobra potpora. Uvijek birajte debele bretelice koje su stvorene za veće grudi.

Praktičnost prije svega: Prilikom odabira kupaćeg kostima budite prije svega praktični. Ako volite vrijeme provoditi na suncu, birajte one modele na kojima se mogu skinuti naramenice. Na taj način ćete izbjeći tragove sunčanja. Izbjegavajte kostime koji su preuski, te se urezuju u kožu ili su, pak, prelabavi. Ne želite da iz mora izađete bez svog kupaćeg kostima.

Idealan je onaj kupaći koji je udoban, praktičan i funkcionalan. Takođe, treba voditi računa o materijalu kostima. Oni modeli s dodatnim ukrasima, prišivenim platnenim ili pletenim dodacima, izgledaju chic, no oni nisu najpraktičniji odabir ako želite cijeli dan provesti na plaži.

Nema komentara:

Objavi komentar