rujna 28, 2012

Debby torta


brza torta nepečena Debby torta

Sastojci:
  • 16 oz (454 gr cokolade)
  • 7 oz (oko 200 gr) petit keksa
  • 1 kasika meda
  • 1 kasika vanilije
  • 2 kasike putera
  • 1 casa vrhnja za kuhanje
Priprema:
Zagrijati vrhnje, puter i vaniliju do vrenja, dodati cokoladu i med i mijesati dok se sve fino rastopi.
Ostaviti u frizider 2-3 sata sa se stegne, a potom nasuti u kalup oblozen celofanom. Dodati izmrvljene kekse u smjesu i ostaviti preko noci u frizider da se fino stegne.
Sljedeci dan ukrasiti tortu po zelji. Ovdje je ukrasneo fondan masom.
Napomene: Torta je zaista fantasticna za cokoljupce.
Prijatno!

Izvor: Tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar