Sastojci:
- 16 oz (454 gr cokolade)
- 7 oz (oko 200 gr) petit keksa
- 1 kasika meda
- 1 kasika vanilije
- 2 kasike putera
- 1 casa vrhnja za kuhanje
Priprema:
Zagrijati vrhnje, puter i vaniliju do vrenja, dodati cokoladu i med i mijesati dok se sve fino rastopi.
Ostaviti u frizider 2-3 sata sa se stegne, a potom nasuti u kalup oblozen celofanom. Dodati izmrvljene kekse u smjesu i ostaviti preko noci u frizider da se fino stegne.
Sljedeci dan ukrasiti tortu po zelji. Ovdje je ukrasneo fondan masom.
Ostaviti u frizider 2-3 sata sa se stegne, a potom nasuti u kalup oblozen celofanom. Dodati izmrvljene kekse u smjesu i ostaviti preko noci u frizider da se fino stegne.
Sljedeci dan ukrasiti tortu po zelji. Ovdje je ukrasneo fondan masom.
Napomene: Torta je zaista fantasticna za cokoljupce.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar