rujna 28, 2012

Čokoladni mousse



Sastojci za 6 osoba

9 žumanjaka
4.5 žlice šećera

3 vanilin šećera

0.75 l slatkog vrhnja

375 g tamne čokolade

1.5 čep ruma
 
  

Priprema

  • U posudi mikserom pjenasto umutite žumanjke, šećer i vanilin šećer.
  • Sadržaj ulijte u posudu u kojoj ste prethodno od slatkog vrhnja napravili šlag i kratko ga ohladili u hladnjaku.
  • Smjese lagano sjedinite pjenjačom.
  • Ulijte otopljenu tamnu čokoladu koju ste prethodno otopili na pari i umiješajte pjenjačom.
  • Kada dobijete jednoličnu smjesu, ulijte rum, kratko promiješajte i smjesu prebacite u hladnjak.
  • Kada se smjesa dobro ohladi (otprilike nakon 30 minuta) spremna je za serviranje.

Nema komentara:

Objavi komentar