Sastojci:
Tijesto:
- 3 jaja
- 10 dag šećera
- sol (prstohvat)
- 12,5 dag brašna
- 1 ½ žličica praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 8 - 10 žlica soka od ananasa ili mlijeka (po želji)
Krema:
- 4 - 5 banana (ovisno o veličini)
- 5 žlica soka od limuna
- 8 listova želatine
- 1 konzerva kokosovog mlijeka (4,25 dl)
- 7,5 dag šećera
- 3 žlice likera od kokosa
- 4,5 dl vrhnja
- 10 - 15 kom. Rafaela
Dekoracija:
- 1 – 2 banane
- 3 žlice soka od limuna
- 5 dag čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
Priprema:
Bjelanjke zajedno sa 3 žlice vode čvrsto izraditi, te postepeno dodati
10 dag šećera i prstohvat soli uz neprestano miješanje. Zatim i dalje
miješajući dodati jedan po jedan žumanjak. Brašno, prašak za pecivo i
kakao izmiješati, dodati masi od jaja i oprezno ručno izmiješati (ne
mikserom).
Dno četvrtastog lima za pečenje (24 x 35 cm) obložiti papirom za pečenje, usuti tijesto i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se malo ohladi. Toplo tijesto preliti sa sokom od ananasa, te ostaviti da se potpuno ohladi.
4 – 5 banana (ovisno od veličine) narezati na ploške, te odmah preliti sa sokom od limuna ( da ne dobiju smeđu boju ). Posložiti banane po tijestu. Želatinu omekšati u hladnoj vodi.
Kokosovo mlijeko, šećer i liker od kokosa glatko izmiješati. Želatinu ocijediti, oprezno zagrijati da se rastopi, te dodati kokosovom mlijeku uz neprestano miješanje. Ostaviti u hladnjaku da se hladi oko 5 minuta odnosno dok se krema ne počne malo zgušnjavati. U međuvremenu kuglice Rafaela narezati na manje komadiće.
Slatko vrhnje čvrsto izraditi, i zajedno sa narezanim Rafaellom dodati kokos – kremi i dobro izmiješati. Kremu istresti na banane, izravnati i ostaviti da se preko noći hladi. Sutradan kolač narezati na kocke. Banane narezati na ploške i preliti sa sokom od limuna.
Čokoladu zajedno sa 1 žlicom ulja na laganoj temperaturi omekšati. Na svaku kocku kolača staviti jednu plošku banane i preliti sa malo čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar