Čokoladna fantazija
Sastojci
za
6
osoba
Biskvit
-
360
g
čokolade za kuhanje
-
300
g
maslaca
-
120
g
oraha
-
180
g
oštrog brašna
-
6
jaja
-
4.8
žlice
šećera
-
1.2
prašak za pecivo
Glazura
-
150
g
čokolade za kuhanje
-
180
ml
slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit
- Rastopite čokoladu(preporuka Kandit) i maslac da dobijete glatku smijesu te ostavite da se ohladi.
- Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom, dodajte isjeckane orahe, brašno, prašak za pecivo te smjesu od čokalade i maslaca.
- Izlijete u prethodno pripremljen kalup za tortu te pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta.
- Ostavite da se ohladi.
Glazura
- Zagrijte slatko vrhnje, dodajte čokoladu te dobro promiješajte dok se čokolada ne otopi.
Finalizacija
- Prohlađenom glazurom premažite tortu i pospite je sa malo mljevenih oraha te stavite u hladnjak da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar