rujna 28, 2012

Američke palačinke


američke palačinke

Potrebno:

  • 200 g mekog brašna (za dizana tijesta)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja (odvojena)
  • 300 ml mlijeka
  • 1 žličica maslaca
  • 2 žlice meda
  • malo soli
  • svježe borovnice
  • suncokretovo ulje
Postupak:
  1. Pomiješajte suhe sastojke, brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Jaja odvojite, pa žumanjke dobro istucite s mlijekom, medom i žličicom maslaca, dodajte suhe sastojke i sve dobro pjenjačom izmješajte. U zasebnoj zdijeli istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih u nekoliko navrata umiješajte u smjesu brašna i žutanjaka.
  2. U non stick tavi za palačinke zagrijte dvije žlice suncokretova ulja ili jednu žličicu maslaca. Na zagrijano većom kuhinjskom žlicom izlijte tijesto da u isto vrijeme dobijete dvije ili tri palačinke veličine otprilike 7,5-8 cm, po želji dodajte im svježe borovnice. Pecite oko tri minute na srednje jakoj vatri dok se na površini ne pojave mali mjehurići ili do zlatno žute boje, a zatim okrenite palačinke i pecite još 2-3 minute.
  3. Palačinke slažite na topao tanjur jednu iznad druge, prekrijte ih kuhinjskim papirom kako bi održale toplinu. Poslužite ih uz javorov sirup, ostatak borovnica ili voće po vašoj želji ili uz sladoled od vanilije dekoriran sjeckanim pistacijem.
 Posluživanje:
  • svježe voće po želji (borovnice, jagode)
  • Javorov sirup, sladoled od vaniije i
  • nasjeckan pistacio za dekoraciju

Nema komentara:

Objavi komentar