Sastojci
za
6 osoba
Sastojci za 6 osoba:
BISKVIT
- 125 g maslaca
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanjka
- 50 g brašna
- 10 g kakaa
- 2 žlice praška za pecivo
- 75 g lješnjaka
- 100 g tamne čokolade
- 4 bjelanjka
NADJEV
- 2 banane
- 2 žlice limunovog soka
- 1 kompot od višanja
Priprema
- Mikserom sjedinite maslac omekšan na sobnoj temperaturi, šećer i vanilin šećer, a zatim redom umiksajte žumanjke, brašno, kakao i prašak za pecivo.
- Kada ste dobili jednoličnu smjesu dodajte mljevene pržene lješnjake, naribanu tamnu čokoladu i smjesu dovršite mikserom.
- Dodajte snijeg od bjelanjaka i ručno ga umiješajte pjenjačom.
- Završenu smjesu lopaticom ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite u pećnici 30 minuta na 180°C.
- Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa, stavite ga na tanjur i žlicom stružite po površini tako da ga izdubite otprilike 2cm, s time da rubove ostavite netaknute.
- Mrvice tj. strugotine biskvita odložite sa strane u posudu.
- Uzdužne i poprečne polovice oguljenih banana rasporedite po udubini i pokapajte limunovim sokom.
- Dodajte pola smjese očišćenih višanja (ili višanja iz kompota) i rasporedite ih povrh banana.
- Sve zajedno prekrijte s pola smjese tučenog slatkog vrhnja (pomiješan sa šećerom i vanilin šećerom), dodajte ostatak višanja i za kraj po površini lopaticom rasporedite ostatak tučenog slatkog vrhnja tako da formirate kupolu.
- Ostacima biskvita posipajte površinu kolača i vaš desert, nakon što ga ohladite, je spreman za posluživanje.
Nema komentara:
Objavi komentar