rujna 28, 2012

Čokoladna torta s višnjama i lješnjacima


Sastojci za 6 osoba

  Sastojci za 6 osoba:

BISKVIT

  • 125 g maslaca
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žumanjka
  • 50 g brašna
  • 10 g kakaa
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 75 g lješnjaka
  • 100 g tamne čokolade
  • 4 bjelanjka

NADJEV

  • 2 banane
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 kompot od višanja

Priprema

  • Mikserom sjedinite maslac omekšan na sobnoj temperaturi, šećer i vanilin šećer, a zatim redom umiksajte žumanjke, brašno, kakao i prašak za pecivo.
  • Kada ste dobili jednoličnu smjesu dodajte mljevene pržene lješnjake, naribanu tamnu čokoladu i smjesu dovršite mikserom.
  • Dodajte snijeg od bjelanjaka i ručno ga umiješajte pjenjačom.
  • Završenu smjesu lopaticom ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite u pećnici 30 minuta na 180°C.
  • Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa, stavite ga na tanjur i žlicom stružite po površini tako da ga izdubite otprilike 2cm, s time da rubove ostavite netaknute.
  • Mrvice tj. strugotine biskvita odložite sa strane u posudu.
  • Uzdužne i poprečne polovice oguljenih banana rasporedite po udubini i pokapajte limunovim sokom.
  • Dodajte pola smjese očišćenih višanja (ili višanja iz kompota) i rasporedite ih povrh banana.
  • Sve zajedno prekrijte s pola smjese tučenog slatkog vrhnja (pomiješan sa šećerom i vanilin šećerom), dodajte ostatak višanja i za kraj po površini lopaticom rasporedite ostatak tučenog slatkog vrhnja tako da formirate kupolu.
  • Ostacima biskvita posipajte površinu kolača i vaš desert, nakon što ga ohladite, je spreman za posluživanje.

Nema komentara:

Objavi komentar