Čokoladna torta s višnjama i lješnjacima

Sastojci
za
6 osoba
Sastojci za 6 osoba:
BISKVIT
- 125
g
maslaca
-
125
g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
4
žumanjka
-
50
g
brašna
-
10
g
kakaa
-
2
žlice
praška za pecivo
-
75
g
lješnjaka
-
100
g
tamne čokolade
-
4
bjelanjka
NADJEV
-
2
banane
-
2
žlice
limunovog soka
-
1
kompot od višanja
Priprema
- Mikserom sjedinite maslac omekšan na sobnoj temperaturi, šećer i
vanilin šećer, a zatim redom umiksajte žumanjke, brašno, kakao i prašak
za pecivo.
- Kada ste dobili jednoličnu smjesu dodajte mljevene pržene lješnjake, naribanu tamnu čokoladu i smjesu dovršite mikserom.
- Dodajte snijeg od bjelanjaka i ručno ga umiješajte pjenjačom.
- Završenu smjesu lopaticom ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje
koji ste obložili masnim papirom i pecite u pećnici 30 minuta na 180°C.
- Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa, stavite ga na tanjur i žlicom
stružite po površini tako da ga izdubite otprilike 2cm, s time da rubove
ostavite netaknute.
- Mrvice tj. strugotine biskvita odložite sa strane u posudu.
- Uzdužne i poprečne polovice oguljenih banana rasporedite po udubini i pokapajte limunovim sokom.
- Dodajte pola smjese očišćenih višanja (ili višanja iz kompota) i rasporedite ih povrh banana.
- Sve zajedno prekrijte s pola smjese tučenog slatkog vrhnja
(pomiješan sa šećerom i vanilin šećerom), dodajte ostatak višanja i za
kraj po površini lopaticom rasporedite ostatak tučenog slatkog vrhnja
tako da formirate kupolu.
- Ostacima biskvita posipajte površinu kolača i vaš desert, nakon što ga ohladite, je spreman za posluživanje.
Nema komentara:
Objavi komentar