rujna 28, 2012

Krema od nektarina

Sastojci:

Za 4 osobe:
  • ostatak kreme od „Tunel“ torte
  • 1,5 dl slatkog vrhnja
  • jedan dio ostatka izmrvljenog biskvita od „Tunel“ torte
  • 4 nektarine
  • 4 žlice likera od breskve
  • 4 žlice soka od bresaka

Priprema:

Biskvit izmrviti. Nektarine oguliti, koštice odvojiti i na kockice narezati. 1,5 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi i izmiješati sa ostatkom kreme od „Tunel“ torte. Liker od bresaka i sok od bresaka izmiješati.

U 4 čaše staviti toliko biskvita da se dno prekrije i sa ½ mješavine soka i likera poprskati. Na to staviti kremu, zatim kockice nektarina, ponovno staviti komadiće biskvita, poprskati ostatkom mješavine soka i likera. Zatim preliti kremom i ukrasiti mrvicama biskvita.

Savjet:
Ostatak izmrvljenog biskvita od „Tunel“ torte ostaviti da se osuši i zajedno s omekšanim maslacem izmiješati. Dodati po potrebi još izmrvljenog keksa. Dno kalupa od torte prekriti, malo utisnuti, ostaviti da se ohladi i prekriti kremom po Vašem izboru.

Nema komentara:

Objavi komentar