Sastojci:
- 50 dag brašna
- 2.5 dcl mlijeka
- pola dcl vode
- 1 prašak za pecivo
- 2 žumanjca
- pola žlice soli
- 1 dcl ulja
- svježi kvasac
Priprema:
Kvasac izmrviti sa 2-3 žličice mlijeka ,dodat 1 žl brašna i 1 žl šećera ,zamješat i pustit da se digne.
U brašno dodat žumanjke,prašak za pecivo,sol,vodu ,kvasac i
postupno mješajući dodavat mlijeko dok ne dobijemo meko glatko tijesto
koje se odvaja od posude. Polako neprestano mješajući dodavat ulje
(koliko ga tijesto upije otprilike dec).Ostavit 45 minuta na toplome.
Razvaljat, podjelit u trokute(kao za pizzu),na najširi dio staviti
komadić masla ili margarina i savit u kiflice.Premažemo jajem i pospemo
sezamom.Ostavimo ih još 10-15 minuta te ih pečemo na 180 stupnjeva dok
ne porumene.
Ove kifliće možete puniti sa svim slanim nadjevima; šunka, sir, svježi sir i začini po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar