rujna 28, 2012

Mini kroasani

 

Kroasani – slatki mali zalogaji, koje najčešće povezujemo sa doručkom. Najviše im se vesele najmlađi, ali i odrasli teško odolijevaju ovoj slastici. Mogu se pripremati na razne načine, sa raznim punjenjima, mogu biti slatki i slani.Ovdje je osnovni recept za kroasane, a vi punjenje prilagodite vašim željama.

Sastojci:

• 70 dkg oštrog brašna
• 3,5 dcl toplog mlijeka
• 1 dcl ulja
• 1 margarin
• 1 žumance
• sezam
• 2 vrećice suhog kvasca
• žličica soli i šećera
Priprema:
Kvasac i žličicu šećera zamutite sa pola decilitra tople vode. Nakon petnestak minuta dizanja uspite ga u brašno pomiješano sa žličicom soli, toplim mljekom i uljem. Zamutite tijesto i pustite ga pola sata na toplome.
Tijesto podijelite na šest dijelova. Margarin podijelite na pet dijelova. Razvaljajte prvu okruglicu tijesta, premažite margarinom, stavite drugu okruglicu razvaljanog tijesta, premažite margarinom i tako do kraja s tim da vrh bude tijesto. To razvaljajte, razrežite na 32 komada i svaki trokutić savijte od šireg prema užem kraju. Poslažite u tepsiju i pustite da se diže na toplome oko sat (može i više). Prije pečenja premažite po želji žumancem i pospite sezamom.
Isto tako možete ih napuniti čokoladom i posuti šećerom u prahu pečene, možete ih napuniti sirom i šunkom, svježim sirom ili upotrijebite svoju maštu i ispecite ono što vam padne na pamet. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar