Voda u kojoj se kuhala riža odlična je kada imate želudačni virus ili se otrujete hranom, isprobajte!
Ako imate želudačnih problema uzrokovanih virusom ili pokvarenom hranom, oslonite se na rižinu vodu, recepturu koja se više od hiljadu godina prenosi među stanovnicim Bangladeša. Proteini iz riže pomažu da se stabilizuju funkcije crijeva, umiruju i hidratiziraju organizam, a uz sve to ovaj napitak je i ukusan.
Ako imate želudačnih problema uzrokovanih virusom ili pokvarenom hranom, oslonite se na rižinu vodu, recepturu koja se više od hiljadu godina prenosi među stanovnicim Bangladeša. Proteini iz riže pomažu da se stabilizuju funkcije crijeva, umiruju i hidratiziraju organizam, a uz sve to ovaj napitak je i ukusan.
Isprobajte:
Skuhajte rižu u loncu s dva puta više
tečnosti nego kad biste je kuhali za jelo ( 1:4). Ocijedite rižu, a
vodu u kojoj se kuhala pijte toplu ili ohlađenu.
Izvor:Sensa
Nema komentara:
Objavi komentar