rujna 26, 2012

Čari tuša za oči

Uz pomoć tuša za oči izgledajte kao diva iz 50-tih

Nanošenje tuša za oči za neke žene je poput šetnje u parku, a za neke je nemoguća misija.Naša je pak tvrdnja da ga svaka žena može naučiti nanositi. Potrebno je samo malo strpljenja i prakse.


Tuš za oči je jedan rekvizita dekorativne kozmetike koji ove sezone mora imati svaka žena. Zašto? Zato jer je crna crta preko gornjeg kapka nešto što vi većina žena trebala isprobati i naučiti nanositi. Ovaj retro stil, koji je proizašao iz 50-ih godina prošlog stoljeća ponovno je u modi, a Adele, Beyonce Angelina i tragično preminula Amy Winehouse su definitivno zaslužne što je upravo ovaj način šminkanja postao „must have“.


 
Ako do sada niste isprobali ovaj „look“ tada je krajnje vrijeme da to učinite.Nanošenje tuša za oči nije komplicirano, ali za to su potrebne tri stvari, kvalitetan tuš koji se nanosi kistom ili tuš olovka, praksa i mirna ruka. Nemojte zaboraviti da je ovaj „look“ savršen za dnevni i večernji izgled, vrlo je jednostavan, elegantan i ženstveni. S njim u svakom trenutku možete izgledati kao prava diva.


 
1. korak

Prvo razmislite koliko želite debelu liniju. Može biti različitih debljina, manje ili više naglašena. Bez obzira na njenu debljinu počinje se nanositi na isti način, te se kasnije podebljava prema potrebi. Započnite od unutarnjeg kuta gornjeg kapka s tankom crtom. Crta mora prolaziti odmah do trepavica i između nje i trepavica ne smije biti nikakvog razmaka. Nježno povucite crtu uz trepavice. Ne trebamo vam govoriti da ruka mora biti mirna ali i opuštena, što se postiže s praksom. Ne brinite se ako pogriješite, pogreške možete vrlo lako ispraviti sa zašiljenim štapićem za uši.

2. korak

Ako već imate prakse u nanošenju tuša, od jedne trećine očnog kapka, možete započeti s podebljavanjem crte. Kada ste gotovo došli do vanjskog kuta očnog kapka, možete lagano povući kožu kako biste lakše lagano zaokrenuli crtu prema gore. Ako nemate dovoljno prakse da to učinite u jednom potezu, evo još jednog načina da to učinite.

3. korak

Stanite s nanošenjem crte na mjestu gdje bi ona trebala početi zaokretati prema gore. Naravno, to ovisi o vašem obliku očiju, a to ćete morati sami eksperimentirati i otkriti kakva je crta najbolja za vaš oblik očiju. Prije nego što započnete raditi na „zaokretu“, crtu koju ste do sada napravili podebljajte do željene debljine.
Kada ste do učinili, vrijeme je za „zaokret“. Prvu tanku crtu načinite na način da pratite rub kapka do vanjskog kuta očiju i nakon toga crtu lagano produžite ravno prema van, da se stvori dojam da izlazi iz samog kuta očiju. Neke osobe vole da im zaokret bude visoki, pa možete tanku crtu zaokrenuti pod 45 stupnjeva od vanjskog kuta očiju.

4. korak

Drugu crtu povucite kao što je na slici ispod, odnosno povucite taknu crtu od gornjeg ruba crte koju ste povukli, te ju ravno spojite s vrhom donje crte. Trebali biste dobiti prazan trokut. Ispunite trokut s tušem.

5. korak

Jednom kada ste ispunili prazninu, još jednom provjerite ima li negdje praznina ili neravnina. Nepravilnosti nastale nanošenjem možete poravnati ili počistiti s vlažnim štapićem za uši.

6. korak

Nakon toga nanesite nekoliko slojeva maskare, tek će tada „look“ biti upotpunjen, a ako želite zaista izgledati posebno, prije nanošenja tuša za oči, stavite umjetne trepavice.

Nema komentara:

Objavi komentar