rujna 27, 2012

Poznavanje karaktera

Sudbina je ispisana na licu svakog ljudskog stvora. Kao što znate oblik lica mora podsjećati na jedan od geometrijskih oblika. Pročitajte koje su osobine crta lica po svakom obliku.images 

Četvrtasto lice

Četvrtasto lice odaje odlučnu prirodu, punu  postojanosti i nesalomljivosti. Osobe sa ovim oblikom lica su okretni mislioci, sve čine sa planom i metodom i vole da istražuju. Imaju vrlo razvijen um, vole imanje, pa su nekad i tvrdice. Kod njih glava vlada nad srcem, sebični su i rijetko se kad povedu za osjećanjima, ne znaju za milost i saželjenje. Od ovih osoba najviše postaju naučnici, pronalazači, mehaničari i privrednici.

Trouglasto lice

Trouglasto lice pokazuje ćudljiv karkater, koji oskudjeva u istrajnosti i razmišljanju. Ove osobe izvršuju svoje odluke bez razmišljanja. Oni su lukavi, lažljivi i podsmešljivi. Dovitljivog su duha i spremi za brz odgovor. Svoju sjetu i duboku klonulost prikrivaju vješto svojom površnom veselošću. Mišljenja su im nestalna, više su teoretičari nego praktičari. Vole slobodu, ne pokoravaju se nikakvoj stezi, niti podnose ropstvo. Njihova sklonost za kritiku, ismijavanje i vrijeđanje stvara im mnoge neprijatelje.

Okruglo lice

Okruglo lice pokazuje pokretljivost, bujnost i srdžbu. Njihovo je rasuđivanje razumno, ali ih hitrina često navodi na zablude. Oni su hrabri, ali naiđu na prepreke gube od svoje postojanosti. Nemaju izdržljivost, teže za vlašću. Usvoje poslove, unose red. Izdašni su i velikodušni, osjećanja ne cjene, srdačni su i društveni, brbljivi, obožavaju veselje za stolom. Mane su im:  taština, razdražljivost i srdžba. Od njih postaju dobri trgovci i trgovački putnici.

Duguljasto lice

Ove osobe su živog duha i sklone su ispadima. Slijepo se pokoravaju svojim naklonostima. Nemaju otporne snage. Njih ništa ne može da zadovolji, jer se njihov život sastoji iz nepresušenog izvora želja. Počinju sve a ništa ne završe do kraja. Oni su plašljivi, nestalni, djetinjasti, lijenji, lukavi i lažljivi. Često su zanesene sanjalice i idealisti. Njihov je ukus razvijen za neobično, ne održavaju svoja obećanja i nevjerne su. Kod većine je vjerski osjećaj razvijen do zaslepljenosti.

Kupasto lice

Pokazuju vrlo istaknutu praktičnu umnu sposobnost. Vladaju izvjesnom tananošću i odmerenošću, što im ne smeta da budu naduveni. Razumiju se u dobro jelo i piće, većinom su proždrljivci, ulizice, čulni i halapljivi za novcem. Kao takvi imaju veliku sposobnost za uređivanje i administraciju. Oni su bankari, direktori fabrika i predsednici država.
Kod svakog od gore navedenih osobina po obliku lica može biti i djelimičnih odstupanja i poboljšanja, koja prouzrokuju vaspitanje i sredina.

Nema komentara:

Objavi komentar