rujna 27, 2012

Prvo zajedničko jutro: Kako se ponašati poslije

Ponekad se toliko fokusiramo na spoj da zaboravimo razmišljati o jutru poslije. Naravno, važno je pobrinuti se da spoj uopšte dovede do buđenja kraj druge osobe. Taj će vam trenutak dati najbolji odgovor na pitanje "kako je prošao spoj". Najgora je situacija kad se probudiš i shvatiš da si napravila pogrešku - onaj sladak i seksi čovjek s kojim si se juče zabavljala više ne postoji, a jedino što u tom trenu želiš napraviti jest oprati posteljinu i izgubiti sjećanje na čitavu večer. Ako želiš ponoviti postupak sa svojim neodoljivim muškarcem, slijedi ovih nekoliko savjeta:
 
Prvo zajedničko jutro: Kako se ponašati poslije
  
Loše raspoloženje

Ne bude se svi prpošni, puni energije i spremni za maženje te pokoju šalu, što ne znači da se ne bi trebali potruditi oko izgovaranja cijelih rečenica s pokojim smiješkom na licu. Ne ide li razgovor u željenom smjeru, probajte određeno vrijeme samo ležati zagrljeni. Propadne li i taj plan, pozdravite se uz lijepe želje za daljnju budućnost koja ne uključuje tebe.

Kafa/Doručak

Nepisano je pravilo da bi svome gostu ujutro trebala ponuditi kafu, a ako je njegov performans bio ekstra zadovoljavajuć - čovjek vjerovatno zaslužuje i doručak, jer ipak je sinoć potrošio brdo energije i kalorija. Ti si pristojno ponudila, a na njemu je da pristojno prihvati ili odbije.

Tuš

Ovdje imaš dvije opcije - tuš s tobom ili bez tebe. Kako god oboma odgovaralo. Ako je protekla noć bila dobra, sigurno će vam ujutro pasti na pamet ponoviti sinoćne radnje, a onda vam je jutarnji tuš neizbježan, plus - dobra je prilika za drugu jutarnju rundu.

Čišćenje

U slučaju da si prespavala kod njega, bilo bi lijepo od tebe kad bi ujutro složila krevet, a šoljicu iz koje si pila kafu barem odnijela do sudopera. Muškarci nisu previše vični čišćenju pa mu nemoj dodatno otežavati posao ostavljajući njegov stan u totalnom haosu jer bi se moglo dogoditi da se nećete vidjeti narednih nedjelju dana ili koliko će već biti potrebno da sve zajedno dovede natrag u red.

Pozdrav

Ovaj se dio mora odigrati pažljivo i sa stilom. Osim u slučaju da mu želiš ostaviti novčanicu pokraj uzglavlja i iskrasti se usred noći, ujutro mu daj do znanja da si se lijepo provela zahvaljujući njegovom ugodnom društvu uz pokoju pusu i dogovor za sljedeći spoj. Naravno, ne bi škodilo ni kad bi tokom dana poslala mail ili poruku kao još jedan znak potvrde da si mislila ono što si rekla prije nego što si odlazila.

Nema komentara:

Objavi komentar