rujna 26, 2012

Savršen make-up u 4 koraka!

Često smo u žurbi ili kasnimo, a brojne obaveze nam ne ostavljaju puno vremena za make-up kakav želimo. Postoji nekoliko trikova u šminkanju koji će vam pomoći da izgledate lijepo, da osvježite svoje lice i da postignete maksimalan efekat uz minimum utrošenog vremena.


* Podloga kao zaštita

Šminkanje započnite nanošenjem tečnog pudera. Poželjno je da to bude puder na bazi kreme ili tonirana krema, koja će licu osigurati tanak sloj zaštite i pružiti adekvatnu njegu. Možete pomiješati svoj standardni tečni puder sa hidratantnom kremom i postići isti efekat. Koristite spužvicu kako biste brže razmazali puder i uštedjeli na vremenu. Nakon ovoga, ukoliko je potrebno, sa malo korektora prekrijte nedostatke i podočnjake.

* Rumenilo za svježinu lica

Prirodno rumenilo postižete kada pomješate malo ružičastog i rumenila boje breskve. Dobar izbor su i tečna rumenila u svetlim nijansama. Rumenilo nanesite na čelo i obraze prateći prirodnu liniju jagodica, kružnim pokretima na više.


* Sjaj u pogledu

U situacijama kada nemate puno vremena za šminku, vizažisti preporučuju nanošenje samo maskare na oči. Crnu maskaru nanesite pokretima od osnove do vrhova trepavica kako biste postigli maksimalnu dužinu trepavica i uštedjeli vreme. Uvijačem za trepavice ćete dodatno otvoriti pogled i naglasiti oči. Ukoliko nanesete bijelu olovku na unutrašnji dio kapka, postižete efekat otvorenog pogleda. To isto možete da postignete i nježno bijelim sjenilom koje treba da nanesete odmah ispod obrva.

* Zavodljive usne

Ružičaste i nijanse sjajeva u boji breskve pristaju uz svaki ten i za svaku priliku. Sjajevi su pogodni i za pune i za tanke usne. Trend ove godine su prozračno crvene nijanse ruževa, ljubičasto ili narandžastocrvene, boje mandarine ili narandže. Ovim tonovima dat ćete senzualnost svom licu.

Nema komentara:

Objavi komentar