rujna 27, 2012

Kako ubrzati rast kose

Kosa mjesečno raste 1,5cm. Mnogi misle da je to izuzetno sporo i dobar dio vremena potroše na traženje ‘’lijeka’’ za brži rast, pretražuju Internet sajtove, raspituju se po apotekama, frizerskim salonima… Ako I Vi spadate u tu grupu onda je ovaj vodič stvoren za Vas.

Naša kosa kao i naša koža, zahtjeva zdravu i uravnoteženu ishranu . Da bi ste ubrzali rast kose na prirodan način i vratili joj sjaj morate u jelovnik uneti male promjene.



Doručak je obavezan! Započnite dan unošenjem namirnica koje će Vam obezbjediti energiju. Pomješajte jogurt sa pšeničnim klicama, medom, pivskim kvascem i soja lecitinom. Pivski kvasac i pšenične klice koji obiliju vitaminima B-kompleksa i soja lecitin zaslužni su za jak korjen i brži rast kose.

Pored izbalansirane ishrane, redovno vježbanje je takođe važno za brži rast kose jer poboljšava cirkulaciju. Povećan dotok krvi u kožu glave donosi hranljive materije do folikula dlake i na taj način se ubrzava rast kose. Ako ne volite vježbanje, možete svakog dana masirati glavu svakog dana deset do petnaest minuta i postići ćete isti efekat.

Možete uraditi masažu i na drugi način. Svježa Aloja vera pomješana sa medom je dobra kombinacija za tjeme.Jednostavno se primjenjuje, nanesite ga dvadeset minuta prije pranja kose. Ruzmarin, maslinovo ulje i razna esencijalna ulja su takođe prirodni proizvodi koji se mogu upotrebljavati za brži rast kose.

Ricinusovo ulje je čarobno za rast kose.Potrebna Vam je kašičica ovog ulja, žumance i kašičica jabukovog sirćeta. To se pomješa i nanese na kosu dva sata prije pranja.

Zanimljivo je da neki ljudi vjeruju da će kosa brže rasti ako je stalno skraćuju. To zavisi od pojedinca do pojedinca. U svakom slučaju, kosu treba redovno skraćivati da bi izgledala zdravije i da bi se izbeglo cvjetanje.

Još jedna bitna stvar ako želite da Vam kosa brže raste je izbjegavanje stresnih situacija! Kosa takođe preživljava svaku promjenu zajedno sa Vama i odmah pokaže svoje stanje. Ako ste duže vrijeme napeti,uznemireni i depresivni onda će i Vaša kosa izgledati beživotno. Počeće da opada i postaće krhka i lomljiva
bez sjaja. Može se pojaviti i perut. Čuvajte se stresnih situacija!

Dok čekate da Vam poraste kosa do dužine koju želite, možete po veoma povoljnim cjenama nabaviti i popularne umetke ili ekstenzije i za sekund od kratke kose napraviti dugu. Umetak možete sami namjestiti, kada ga kupite u pakovanju ćete dobiti vještačku kosu sa šnalom i dovoljno je samo da je pričvrstite na mesto koje Vam odgovara. Ovaj dodatak za kosu može se kupiti u frizer šopovima, frizerskim salonima ili preko Interneta. Cjena je oko 50 eura. Kada je riječ o ekstenzijama tu Vam je već potrebna pomoć frizera. Postupak je malo složeniji jer se na prirodnu kosu nadograđuju pramenovi. Postupak traje oko tri sata a cjena je oko 70 eura.

Ako radije birate sredstva za brži rast kose koja se mogu pronaći u svakoj parfimeriji imajte na umu da su to samo obični šamponi ili vitaminske kreme koje se nanose na kosu i mogu je jedino učiniti sjajnom. Neki od njih Vam možda neće ni prijati pa ćete imati problem sa opadanjem kose. Zapamtite! Da bi se Vaša kosa snabdjela neophodnim vitaminima potrebno je da ih unosite kroz ishranu! Takođe vam preporučujemo da ukoliko imate problema sa suhvom i oštećenom kosom probate ove maske za kosu na prirodnoj bazi.

Njega kose uz pomoć prirode je jeftin i lak način da izgledate lijepo i njegovano a najvažnije je da nema neželjenih efekata.

Nema komentara:

Objavi komentar