rujna 27, 2012

Kreme za lice su nešto što svaka žena mora imati u kupaonici



Krema za lice nešto je što ima svaka žena u kupaonici. Stavljale ju jednom dnevno ili se mazuckale svako malo, najobičniju kremu za lice koriste valjda sve žene. Krema za lice je, laički rečeno, emulzija masti i vode i koristi se za čišćenje ili mekšanje kože.

Uglavnom se koristi za nježno uklanjanje šminke na kraju dana, a može se koristiti i kako bi se ublažila gruba koža na koljenima i laktovima, ili pak kako bi se koža zaštitila od oštre zime. Krema za lice nanosi se prije šminkanja, ona je početak šminkanja, a paralelno i čuva i štiti kožu vašeg lica.
Mnogi dućani i ljekarne nude različite marke krema koje pak imaju različite sastojke. Postoje kreme prema tipu kože, zato je korisno otići dermatologu na kontrolu kako bi odredio vaš tip kože i preporučio vam vrstu kreme. Važna je činjenica da svaka treća žena pogrešno njeguje svoju kožu jer mnoge svoj tip kože određuju kao osjetljiv iako to nije.
Mnoge žene pak nisu sigurne imaju li masnu ili suhu kožu, a na pogrešan ih trag navodi masna T-zona u suhom okruženju. Ovisi i o dobi hoćete li izabrati anti-age, lifting, repair formulu ili hranjivu. Posljednja su istraživanja pokazala da bi krema za njegu lica trebala sadržavati vitamin C jer on potiče proizvodnju kolagena koji koži daje mladolik izgled, tj., pegla ju.
Svaka se žena pita kada je vrijeme da počne koristiti kreme protiv bora, a većina će stručnjaka savjetovati da se počne u 30-im godinama jer se tada javljaju prve bore na licu. No, svaka koža je individualna i ovdje nema pravila. Prije no što se odlučite za kremu za lice pokušajte s testerima, oni bi vas mogli jako dobro uputiti.
Svi znamo da je koža najveći organ, ona prekriva cijelo naše tijelo, tako da nikada nije rano početi koristiti kreme, pogotovo one za lice. Vaše lice je, naime, otvoreno na pogled i vrlo lako se na njemu može primijetiti nebriga ili neadekvatna skrb. Najbolji izbor, ako niste otišli dermatologu ili kozmetičaru, je definitivno neutralna krema za lice, s njom ne možete pogriješiti, a kožu ćete njegovati i ona će vam biti zahvalna! Neutralnu će kremu vaše lice upiti, a biti će i neutralna podloga za pudere.
Prilikom nanošenja kreme za lice, zlatno je pravilo da ono mora biti čisto, krema se NE STAVLJA na prljavo ili masno lice. Umivanje i pranje lica te sušenje s ručnikom radnje su koje bi trebale prethoditi mazanju lica.

Nema komentara:

Objavi komentar