rujna 28, 2012

Salata Meksiko


Salata Meksiko

Sastojci:

Za 4 osobe
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 dag mljevenog mesa
  • sol, papar, Vegeta
  • 1 konzerva kukuruza (425 g)
  • 1 konzerva smeđeg meksičkog graha (425 g)
  • 1 flašica meksičkog umaka za roštilj (Salsa-umak 250 ml)
  • 1/3 glavice iceberg salate ili kristalke
  • 16 dag naribanog sira
  • 35 dag masnijeg kiselog vrhnja (24% m.m.)
  • 2/3 vrećice meksičkog čipsa

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckati i na zagrijanom ulju staklasto propržiti. Dodati mljeveno meso te nastaviti pržiti dok ne ispari sva tekućina koja iscuri iz mesa. Začiniti solju, paprom i Vegetom.

Proprženo meso staviti u zdjelu u kojoj ćemo servirati da se ohladi. Na ohlađeno meso istresti 1 konzervu ocijeđenog kukuruza, 1 konzervu ocijeđenog graha i 1 flašicu umaka.

Salatu oprati, dobro ocijediti i narezati na male komade te staviti u zdjelu. Kiselo vrhnje izmiješati i prekriti salatu.

Na kraju posuti fino naribanim sirom.

Neposredno prije serviranja salatu ukrasiti čipsom, tako što se vrhovi čipsa utisnu u salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar