Sastojci:
Za 4 osobe
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 manja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 30 dag mljevenog mesa
- sol, papar, Vegeta
- 1 konzerva kukuruza (425 g)
- 1 konzerva smeđeg meksičkog graha (425 g)
- 1 flašica meksičkog umaka za roštilj (Salsa-umak 250 ml)
- 1/3 glavice iceberg salate ili kristalke
- 16 dag naribanog sira
- 35 dag masnijeg kiselog vrhnja (24% m.m.)
- 2/3 vrećice meksičkog čipsa
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckati i na zagrijanom ulju staklasto
propržiti. Dodati mljeveno meso te nastaviti pržiti dok ne ispari sva
tekućina koja iscuri iz mesa. Začiniti solju, paprom i Vegetom.
Proprženo meso staviti u zdjelu u kojoj ćemo servirati da se ohladi. Na ohlađeno meso istresti 1 konzervu ocijeđenog kukuruza, 1 konzervu ocijeđenog graha i 1 flašicu umaka.
Salatu oprati, dobro ocijediti i narezati na male komade te staviti u zdjelu. Kiselo vrhnje izmiješati i prekriti salatu.
Na kraju posuti fino naribanim sirom.
Neposredno prije serviranja salatu ukrasiti čipsom, tako što se vrhovi čipsa utisnu u salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar